Šuler potrdil, kdo bo vodil vijoličaste na večnem derbiju

28.09.2021 16:03
Radovan Karanović ostaja na klopi nogometašev Maribora
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Na klopi zaenkrat ni bilo predvidenih nobenih sprememb," napoveduje športni direktor Maribora.
Andrej Petelinšek

Štiri točke so osvojili nogometaši Maribora po menjavi na trenerski klopi. Po slovesu Simona Rožmana je za vajeti prve ekipe začasno zagrabil Radovan Karanović. Res le začasno? "Na klopi zaenkrat ni predvidenih nobenih sprememb. Ponujenih je veliko kandidatov, vemo pa, kaj si želimo in kateri so tisti kriteriji, ki bodo odločali pri imenovanju. Zato pri izbiri trenerja ni treba hiteti. Lahko potrdim, da bo Radovan Karanović zagotovo vodil moštvo v derbiju, morda tudi v prihodnje," je danes sporočil športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

Pred reprezentančnim premorom 15-kratne slovenske prvake čaka večni derbi, v soboto bodo v Ljudskem vrtu gostili Olimpijo. "Vsa energija celotnega klubskega ustroja je usmerjena v naslednjo tekmo. Gremo korak po korak k oblikovanju želene podobe. Ob tem pa je čas, da se rezultatski trend derbijev v Ljudskem vrtu obrne v drugo smer. Zavedali smo se, da bodo na tej novi poti vzponi in padci. Se pa zavedamo naših sposobnosti. Izhodišče se ne spreminja, verjamem v ekipo in zadnji tekmi potrjujeta njen potencial," je za klubsko spletno stran povedal Šuler.

Zmago proti Celju in remi v Domžalah je dosegel Maribor pod vodstvom Radovana Karanovića.
Andrej Petelinsek

Na zadnjih sedmih obračunih z Olimpijo Maribor ni okusil slasti zmage, še dlje, od novembra 2017 čaka na padec večnih rivalov v Ljudskem vrtu. "Storili bomo vse, da derbi dočakamo ustrezno pripravljeni. V takšnih trenutkih se pokaže tudi pomen energije s tribun, ki jo ti fantje potrebujejo. Vemo, kako je, ko se v Mariboru mobilizirajo vsi. In zdaj je ta trenutek, ko se ves Maribor, z vsemi navijači lahko mobilizira. Ko je najtežje in ko stopimo skupaj, je Maribor najmočnejši. In takrat Maribor, ki tekmuje, tudi zmaguje. Drugačna miselnost ne pride v poštev. Kakšen bo razplet, bo odvisno od dogajanja na igrišču. Moramo pa storiti vse, da bomo pravi na igrišču," je še dejal športni direktor in pozval navijače, da v soboto podprejo vijoličaste. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta