NZS bo do konca izpeljala prvoligaško in pokalno tekmovanje, konec v drugi in ženski ligi

sta, šr
11.05.2020 15:07

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev, da se do konca izpelje sezona v prvi ligi in pokalu Slovenije, če bodo razmere v državi to dopuščale. Obenem s sezono zaključijo drugoligaši in ženske v prvi ligi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koper se po treh letih vrača med prvoligaše. 
Tomaz Primožič/FPA

Kar zadeva 2. SNL, bodo napredovanje v prvo ligo izvedli po veljavnih sklepih za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji. "Za namen napredovanja se šteje, da sta prvo- in drugouvrščeni nogometni klub ob zaključku prvenstva tista kluba, ki sta zasedala prvo in drugo mesto na lestvici na dan prekinitve tekmovanja zaradi ukrepov v zvezi z zajezitvijo covida-19," so sporočili z NZS. To pomeni, da bo v prvo ligo napredoval Koper, v dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim klubom prve lige, trenutno so to Domžale, pa se uvrsti Gorica.
NZS je sprejel tudi nekaj odločitev glede prve lige in pokala Slovenije. "Pod pogojem, da so s strani državnih organov dovoljena tekmovanja najvišje ravni v nogometu, se tekmovalna sezona 2019/20 v prvi slovenski ligi in pokalu Slovenije nadaljuje po naslednjem ključu: 1. SNL v začetku meseca junija 2020, pokal Slovenije pa se dokonča v spremenjenem formatu, na programu bo po ena tekma v polfinalu in finalna tekma," so pojasnili na NZS.
Kvalifikacije za 1. SNL za sezono 2020/21 pa se bodo odigrale po zaključku te sezone 1. SNL. To so podaljšali do 31. julija. "Podroben koledar tekmovanj v preostanku tekmovalne sezone 2019/20 bo sprejet takoj po dovoljenju državnih organov za izvedbo tekmovanj," so še pojasnili pri NZS.
Prav tako je končana ženska liga, v kateri ne bo uradnega zmagovalca. Odločitev o igranju v kvalifikacijah za ligo prvakinj v prihodnji sezoni bo sprejel IO NZS v skladu z doseženimi rezultati in licenciranjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta