(ODZIVI) Repas, Alvir, Rožman in Milojević po tekmi v Stockholmu: "V Mariboru bo obračun drugačen"

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.07.2021 05:00
Vijoličasti so sinoči v Stockholmu proti Hammarbyju izgubili s 3:1, povratna tekma v Ljudskem vrtu bo prihodnji četrtek ob 20.45
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nino Žugelj je izenačil na 1:1 in utišal glasno Tele2 Areno, toda Hammarby je zadel še dvakrat za visoko prednost pred povratnim obračunom. 
Grega Wernig

Sinoči se je veliko dogajalo že v prvem polčasu, a je ostalo pri 0:0. V drugem delu pa sta ekipi dosegli štiri gole, trikrat je moral po žogo v mrežo Ažbe Jug. Jan Repas je bil po tekmi razočaran: "Za nami je zahtevna tekma, Hammarby je bil boljši. Pripravili so si več priložnosti in trikrat zadeli. Morda bi lahko mi bolje izvedli nekatere protinapade, res je škoda, da smo prejeli tri gole." Vezist ni iskal alibijev v umetni travi, na kateri vijoličasti ne igrajo pogosto: "Igrišče je bilo dobro, ni pomembno, če je bila umetna trava ali ne, bomo pa skušali naravno travo v Mariboru izkoristiti v naš prid." Tudi ​Marko Alvir ​pravi: "Da, zmagali so s 3:1, a gole so dosegli po naših napakah. Imajo odlične igralce, dobri so iz prekinitev, dobro se bomo morali pripraviti za povratni obračun. Še vedno smo v igri, doma bomo skušali obrniti rezultat, vse bomo dali od sebe."

"Nismo si pripravili dobrega izhodišča pred povratno tekmo. Bili smo impresionirani nad vsem skupaj, težko smo se prilagodili situaciji na igrišču, manjkalo je nekaj mirnosti, da bi žogo zadržali na njihovi polovici, kjer je bilo dovolj prostora. Preveč napak smo naredili, v smislu tega, da so nas dobili na odprtem prostoru, kjer smo imeli številčno premoč, pa so nas izigrali. Sigurno smo naredili preveč napak za ta nivo tekmovanja, ni pa nobene predaje, čez en teden imamo tekmo doma pred svojimi navijači. Je pa bila v Stockholmu kulisa izjemna," je bil prvi komentar tekme trenerja Simona Rožmana

Po oceni 37-letnika iz Štor so bili Švedi agresivnejši z žogo in brez nje, na Tele2 Areni so se morali vijoličasti soočiti s talentirano ekipo in neverjetnim vzdušjem, ki so ga na prvi tekmi pred navijači v evropskih tekmovanjih po štirinajstih letih pripravili pristaši Hammarbyja. "Navdušilo nas je vzdušje. Morda smo imeli tudi zaradi tega nekaj težav. Težko je bilo ekipo pripraviti na kaj takega, saj dobro leto in pol nismo igrali pred takšnim občinstvom. V prvih minutah smo res trpeli," je priznal Rožman, ki upa, da navijači Maribora niso preveč razočarani in da bodo v Ljudskem vrtu množično in bučno podprli vijoličaste: "Nič ni končano. Z našim vodstvom na tekmi bi se v Mariboru hitro lahko vse spremenilo. Z pomočjo naših navijačev bo vse mogoče."

Tudi Švedi so imeli na trenutke težave, Rožman pravi, da so ranljivi: "Tudi zato, ker so ranljivi, nisem zadovoljen z izplenom. V določenih segmentih igre jim lahko parkiramo, tudi zato je škoda tega tretjega gola." Trenerja Maribora skrbita gola iz protinapadov, vseeno pa ocenjuje, da bo ta izkušnja mladi ekipi, ki se je dobro odzvala, veliko prinesla. 

Trener Hammarbyja Miloš Milojević je bil zadovoljen z visoko zmago svojega moštva, ga pa je zmotil prejeti gol: "Maribor je igral z le enim napadalcem v šetnajstercu, pa je bil ta med tremi našimi igralci sam in prihajal do žoge. To ni dobro. Upam, da se bodo fantje iz tega kaj naučili." Po besedah Srba je bilo bistveno, da so zeleno-beli odigrali zrelo: "Na prejšnjih tekmah smo igrali kot otroci, temu pravim havajski nogomet, brezglavo smo tekli gor in dol, zdaj pa smo odigrali kot moška, odrasla ekipa." Večkrat je do nedavnega pomočnik Dejana Stankovića pri Crveni zvezdi pohvalil napadalca Astrita Selmanija, ki je zadel trikrat. Veliko zaslug za zmago Hammarbyja je v Malmöju rojenemu nogometašu kosovskih korenin pripisal tudi Rožman, ki je poudaril, da je bil Selmani v duelih nerešljiva uganka za Mariborčane. 

Znova je Milojević pred in med tekmo presenetil s postavo in formacijo, v igro je poslal številne mlade igralce. Pravi, da čeprav morda s tem povzroča preglavice vodstvu kluba, bo s tem nadaljeval, saj želi, da igrajo najboljši. Milojević opozarja, da kljub zmagi s 3:1 dvoboj še ni zaključen: "V Mariboru bo balkansko vzdušje. Nogomet ne bo enak, zagotovo nam igra ne bo tako stekla kot na svojem igrišču. Če bomo šli v Slovenijo z mislijo, da branimo prednost, nam bo težko. V tekmo bomo morali iti agresivno, kot smo to naredili tokrat."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta