(POGOVOR) Matjaž Rozman: "V težkih trenutkih znamo stopiti skupaj"

Marko Kovačevič
21.01.2021 07:01
Vratar nogometašev Celja o zimskih pripravah in božični tragediji v Gerečji vasi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne le z obrambami, izkušeni vratar se je izkazal tudi z dobrodelnostjo.
Andrej Petelinšek

Vsi testi so bili negativni, nogometaši Celja so opravili prvo preizkušnjo zimskih priprav v Turčiji. Izkušeni grof Matjaž Rozman je lokacijo ob Sredozemskem morju že spoznal, a letos bodo priprave vendarle nekoliko drugačne. "Zamenjali smo lokacijo, iz Lare smo se preselili v Belek. Hotel in igrišča naj bi bili tam boljši. Tudi tekme proti dobrim nasprotnikom nas čakajo. Dobre pogoje moramo čim bolje izkoristiti. Stvari, ki jih prinaša covid obdobje, kot so testiranja, pa so nam že skoraj postale rutina, z njimi smo se pripravljali," nam je pred letom dejal 34-letni vratar iz Gerečje vasi.

Dober teden sodelujete z novim trenerjem Jirijem Jarošikom. Kakšne ideje je prinesel v moštvo?

"Vidi se, da je kot igralec naredil res veliko kariero. To želi prenesti na našo mlado ekipo. Treningi so zanimivi, dela se dobro. Uvajamo nov način igre, želi, da gojimo španski stil. Upam, da se bomo na pripravah dobro uigrali."

Nov je tudi trener vratarjev. Če ste prej sodelovali z eno legendo kluba, Amelom Mujčinovićem, zdaj vadite z drugo, Aleksandrom Šeligo.

"Z Amelom Mujčinovićem sem dobro sodeloval, zahvaljujem se mu za vse, kar je naredil zame. Aleksander Šeliga je prišel z veliko željo, da se dokaže tudi v trenerskem delu, prinesel je nov način branjenja. Tudi zame so nekatere stvari nove."

Matjaž Rozman verjame, da bodo grofi izkoristili dobre pogoje v Turčiji.
Andrej Petelinšek

Torej lahko vratarja, ki je bil izbran za najboljšega v ligi, še kaj nauči?

"Seveda! Kolikor vidim na treningih, imam še veliko prostora za napredek."

Zdelo se je, da ste imeli igralci dobro kemijo z nekdanjim trenerjem. Kako ste doživljali menjave, ki so se zgodile po koncu jesenskega dela?

"Dobro sem sodeloval z Dušanom Kosićem, čutil sem njegovo podporo. Je pa to nogomet, kjer se menjave lahko zgodijo tudi čez noč. Igralci smo profesionalci, to smo sprejeli, novega trenerja smo sprejeli in vsi želimo delovati v dobrobit kluba, izboljšati rezultate."

Lani so bile priprave v Turčiji podlaga za sanjsko pomlad in poletje. Se to lahko ponovi?

"Res je, da smo bili lani že na pripravljalnih tekmah brez poraza, to pa smo prenesli v spomladanski del sezone, kar nam je prineslo naslov prvaka. Spet se moramo dobro pripraviti."

Zelo vas je zaznamovala božična tragedija v Gerečji vasi, odločili ste se, da prijatelju pomagate z dobrodelno dražbo.

"Bil je šok za celotno vas, kar nekaj časa se nismo mogli sprijazniti s tem. Ko pa dojameš, da je vse resnično, skušaš pomagati po najboljših močeh. Odločil sem se, da na dražbi ponudim svoj reprezentančni dres. Odziv je bil res izjemen. Številni športniki so priskočili na pomoč, še enkrat več se je pokazalo, da znamo v takih trenutkih stopiti skupaj."

Vas je presenetilo, da je bil odziv športnikov tako množičen?

"Ja, res me je presenetilo. Že za moj dres, ki sem mu postavil simbolično izklicno ceno 50 evrov, smo zbrali 1600 evrov, nogometna zveza je dodala 2000 evrov … Niti en športnik ni odklonil pomoči, nabralo se je ogromno predmetov, tudi od velikih imen, kot sta Luka Dončić in Zlatko Zahovič. To je res neverjetno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta