Postavite mu spomenik! Marcos Tavares znova (od)rešil vijoličaste

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
06.07.2020 15:36

Kapetan je s pomočjo angela obdržal nogometaše Maribora v igri za naslov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še enkrat je štajerski Brazilec dokazal, da pri 36 letih še ni za odpis.
Tadej Regent

Ni konec, dokler Tavares ne zabije. Skoraj ponarodeli rek v nogometnem Mariboru se je v nedeljo spet potrdil. Mura je imela točko iz Ljudskega vrta v žepu, Olimpija je lahko že preračunavala, kako bo v zadnjih petih krogih branila šest točk prednosti pred večnimi rivali, a kapetan vijoličastih je pokvaril izračune, z golom v četrti minuti sodnikovega podaljška je poskrbel za zmago, s katero so se 15-kratni slovenski prvaki obdržali v igri za naslov.
In sprožil prešeren šprint trenerja. "Na strehi nove tribune mu je treba postaviti spomenik. To je neverjetno! To je pravi tujec, človek, ki prinaša kvaliteto – ne le na igrišču, tudi z obnašanjem. Je dobra duša slačilnice, pravi profesionalec. Če bi ga bilo mogoče nekako klonirati, bi jaz dal malo več od sebe," se je z investicijo v znanstvene raziskave spogledoval Sergej Jakirović. Kar so večkrat občutili njegovi predhodniki na klopi, je zdaj doživel še sam. S petim golom v sezoni, tretjem po koronapremoru, skupno pa že rekordnim 154. v prvi ligi se je Brazilec spet postavil v vlogo rešitelja vijolic.
Tudi dvoboja proti Muri ni začel v prvi enajsterici, je pa upravičil vlogo jokerja s klopi. "Vedno hočem dati vse od sebe, vesel sem, da lahko še vedno pomagam ekipi. Včasih ti gre na koncu, včasih na začetku. Upam, da bom več igral. Dobro se počutim, imam energijo in motivacijo," je žarel Marcos Tavares. Prvič, odkar (spet) igrajo v prvi ligi, črno-beli iz Ljudskega vrta niso odnesli točke. "Proti Muri je vedno težko, naša prednost je širok kader, veliko talentiranih igralcev. Pokazali smo, da se NK Maribor bori do konca. To pomeni, da dobro delamo," je prepričan napadalec iz Porto Alegreja.
Da pri 36 letih še ni za odpis, je dokazal že nekaj sekund po vstopu v igro. Le kakšen centimeter je zmanjkal, da bi peta Jakirovićeva menjava v 74. minuti podajo Amirja Derviševića iz kota spremenila v zadetek, dokončno ustavila nalet Mure, ki se je po zaostanku z 0:2 vrnila z dvema goloma v drugem polčasu. "Prvi dotik z žogo pa že prečka! To je moje življenje, moj instinkt – gol. V nogometu moraš dati gol, da zmagaš. Tak sem se rodil, v Braziliji je bil vedno pomemben gol," je opisal Tavares.
Centimetri so bili na njegovi strani v sodniškem podaljšku. Tresnil je z desne strani, žoga je dolgo potovala do gola, se od noge branilca Marina Karamarka odbila za črto. "Sam sebi sem govoril: Bog pomagaj, Bog pomagaj! In šla je not," je najbolj napete trenutke zadnje tekme 31. kroga prve lige opisal mariborski junak. Bi bil brez tega zadetka boj za naslov že izgubljen? "Ja. Hvala Bogu. Jezus mi je pomagal, mogoče je angel poskrbel, da je žoga šla not. To nas je dvignilo, dalo energijo, motivacijo," je zaključil rekorder po številu golov in nastopov za najuspešnejši klub v državi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta