Potem ko je Ronaldo odklonil kokakolo, Uefa pisala krovnim zvezam: Imamo obveznosti do sponzorjev

STA, VČ
17.06.2021 16:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cristiano Ronaldo 
Handout

Evropska nogometna zveza Uefa je po več primerih, ko so nogometaši odstranili sponzorske pijače na medijskih terminih na Euru, pisala krovnim zvezam, ki nastopajo na turnirju, da jih opomni o njihovih obveznostih. 

Veliko pozornosti sta v zadnjih dneh požela portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in Francoz Paul Pogba. Predvsem Ronaldo je sprožil množičen odziv po vsem svetu, ko je pred novinarsko konferenco odstranil pijačo ameriške multinacionalke Coca-Cola in gledalcem svetoval preprosto z eno besedo: "Voda." To je na družbenih omrežjih hitro postalo viralno, vrednost delnic Coca-Cole pa je v naslednjih urah padla za skoraj dva odstotka, s čimer je celotna vrednost podjetja padla za okoli 3,3 milijarde evrov.

A sponzorstva so ključna za izvedbo turnirja in tudi delovanje Uefe ter razvoj nogometa širše, je v pogovoru z novinarji opozoril direktor Eura Martin Kallen: "Uefa je zveze opozorila, da so sponzorska partnerstva ključna za izvedbo tega turnirja kot tudi za razvoj nogometa po vsej Evropi," je ob tem v izjavi za javnost sporočila krovna nogometna zveza.

Uefa računa, da se bo pravkaršnji zvezdniški trend umikanja sponzorskih pijač ustavilo. Zveza tudi za zdaj ne razmišlja o kakšnih dodatnih ukrepih ali sankcijah, saj pričakuje, da bodo zveze upoštevale dopis, je dodal Kallen.

Že v sredo se je odzvala tudi Coca-Cola. V podjetju so spomnili, da imajo nogometaši ob prihodu na novinarsko konferenco na voljo vodo, kokakolo in kokakolo brez sladkorja. Zato lahko vsak izbere, kaj bo pil, je dejal predstavnik multinacionalke. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta