Najboljši na Euru: Peterica zvezdnikov, ki bo zaznamovala nogometni spektakel

Nejc Strojnik
11.06.2021 11:45
Mlada garda že opozarja nase, a tudi izkušenejši mojstri še niso rekli zadnje. Kdo so nogometaši, ki jih je med evropskim prvenstvom zagotovo vredno spremljati?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Manuel Neuer (Nemčija)

Epa

Nemški vratar je res star že 35 let in vreden petkrat manj od našega Jana Oblaka. A iz sezone v sezono dokazuje, da je daleč od tega, da bi bil za v staro šaro. Neuer, ki že od leta 2011 brani barve münchenskega Bayerna, je leta 2014 z Nemčijo že osvojil svetovno prvenstvo, eden najboljših vratarjev v zgodovini nogometa pa bi lahko svoj življenjepis letos dopolnil še z zmago na evropskem prvenstvu. Nemci jo čakajo že od leta 1996.

Luka Modrić (Hrvaška)

Robert Balen

Verjetno se vsi spominjate zadnjega svetovnega prvenstva in juriša Hrvaške proti finalu, ko je izgubila proti Franciji. Eden najzaslužnejših za hrvaško pravljico je bil prav Luka Modrić, ki so ga po prvenstvu razglasili za najboljšega igralca tekmovanja. Legendarni 35-letni vezist iz Zadra se še ni odločil, kdaj bo zaključil kariero, vse pa kaže na to, da bo tudi letos eden glavnih v ekipi "vatrenih", ki so močni predvsem na sredini igrišča.

Christiano Ronaldo (Portugalska)

Epa

Bilo bi nekaj narobe, če med največje zvezdnike prvenstva ne bi uvrstili znamenite portugalske sedmice. Napadalec Juventusa bi lahko, če zadene vsaj petkrat, že na letošnjem Euru postal najboljši strelec katerekoli reprezentance v zgodovini nogometa. Do zdaj je v dresu Portugalske zadel 104-krat. Se bo svojim navijačem po ne najbolj uspešni klubski sezoni odkupil s ponovitvijo naslova v reprezentančnem dresu?

Karim Benzema (Francija)

Epa

Kot strela z jasnega je pred slabim mesecem udarila vest, da bo napadalec Reala po skoraj šestih letih spet oblekel dres galskih petelinov. Benzema, ki je pri tridesetih in še treh letih eden najboljših napadalcev na svetu, je v letošnji sezoni v Madridu na 46 tekmah zabil 30 golov. Francozu je šel na roko tudi odhod Ronalda v Juventus, Zinedine Zidane pa ga je medtem že označil za najboljšega napadalca v zgodovini Francije.

Robert Lewandowski (Poljska)

Reuters

Poljski navijači gotovo ne bi imeli nič proti, če bi njihov prvi zvezdnik tudi na evropskem prvenstvu ponovil igre, ki jih je v letošnji sezoni kazal v dresu Bayerna. Lewandowski je namreč v letošnji sezoni bundeslige dosegel neverjetnih 41 golov, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini. Da bo Poljak postal prava nogometna zvezda, pa je čutil že njegov oče, ki mu je ime Robert izbral zato, da bi lažje uspel v tujini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta