V izdihljajih prestopnega roka se je izpolnila Rožmanova želja, Maribor ima novega napadalca

31.08.2021 22:20
V Ljudski vrt se na enoletno posojo seli Ognjen Mudrinski, Maribor pa ima možnost odkupa
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Slabi dve uri pred iztekom prestopnega roka so v NK Maribor predstavili okrepitev. V Ljudski vrt se seli 29-letni napadalec Ognjen Mudrinski. Dosedanji član poljske Jagiellonie bo do konca sezone za Maribor igral kot posojen igralec, prihodnje poletje pa bodo 15-kratni slovenski prvaki imeli možnost odkupa.

S tem se je izpolnila želja trenerskega štaba. Simon Rožman je večkrat poudaril, da mlada ekipa potrebuje dodatno moč na položaju klasičnega napadalca. "Napadalca, ki smo ga dolgo iskali, saj so se vmes zvrstile številne možnosti, smo v zadnjem dnevu tudi dobili. Ognjen Mudrinski združuje, kar smo iskali. Gre za igralca, ki je zabijal gole v različnih ligah, ob tem pa je zelo izkušen in verjamemo, da bo dodana vrednost tej mladi ekipi, ki potrebuje nekoga, ki bo ne samo na igrišču, ampak tudi značajsko pomenil dobrodošlo novo moč. S svojimi dosedanjimi izkušnjami, predvsem v Srbiji in na Hrvaškem je veljal za vplivnega igralca, verjamem, da nam lahko prinese, kar potrebujemo," je o novincu dejal športni direktor NK Maribor Marko Šuler.

Srb je članski nogomet prvič okusil v dresu novosadske Vojvodine, v domovini je med drugim igral tudi za Crveno zvezdo, kot legionar pa se je preizkusil v Nemčiji pri Greuther Fürthu, v Švici pri Aarauu, leta 2019 pa je podpisal za Jagiellonio, ki ga je v prejšnji sezoni posodila hrvaški Gorici. V hrvaški ligi je na 27 tekmah dosegel devet golov. "Vse se je zelo hitro odvilo, dan prej smo navezali stike, zdaj pa je že sklenjen dogovor. Dejansko lahko rečem, da se je zgodilo pet pred dvanajsto. Priznam, da nisem veliko razmišljal, ko sem slišal za možnost selitve v Maribor. Takoj sem rekel, da sem za. O Mariboru ni treba izgubljati besed. Imel sem priložnost igrati proti mojemu novemu klubu na pripravljalni tekmi pod Pohorjem, ko sem bil član Čukaričkega. Nemanja Mitrović je bil moj nekdanji soigralec pri Jagiellonii in mi je povedal veliko lepega. Govoril sem tudi z Goranom Šukalom, s katerim sva igrala skupaj v Nemčiji za Greuther Furth. Tudi od njega sem slišal samo pohvalne besede o Mariboru. Veliko pomeni tudi spoznanje, da poznam trenerja Simona Rožmana, ki je vodil moštvo Rijeke, ko sem bil na Hrvaškem pri Gorici. Poznam njegove metode dela in način igre. Ob vseh pozitivnih informacijah sem z velikim zadovoljstvom sprejel ponudbo in komaj čakam, da se pridružim moštvu," je ob prihodu v Maribor za klubsko spletno stran povedal Ognjen Mudrinski.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta