(FOTO) Dober začetek ni prinesel zmage: Deseterica vijoličastih do remija z Bravom

28.08.2021 22:13
Bolj kot atraktivne poteze so dvoboj nogometašev Maribora in Brava v Ljudskem vrtu zaznamovale odločitve sodnika Mateja Juga
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vid Koderman je s prvencem vijoličaste hitro odpeljal v vodstvo.
Sašo Bizjak

Dober začetek še ne prinese zmage. Z remijem 1:1 se je zaključil dvoboj prvih zasledovalcev vodilnega Kopra na lestvici prve lige. Da bodo kanarčki prvo pozicijo obdržali tudi po sedmem krogu, je bilo jasno že pred dvobojem v Ljudskem vrtu, saj so z 1:0 dobili primorski obračun v Sežani, na tekmi Maribora in Brava pa ni bilo zmagovalca.

Boljšega štarta si nogometaši Maribora ne bi mogli želeti. Dve sekundi manj kot ena minuta sta bili dovolj, da so zagrabili vodstvo. Po podaji Blaža Vrhovca iz kota je Rudi Požeg Vancaš prepustil žogo Vidu Kodermanu. Bočni branilec je udaril s prve in z natančnim strelom pospravil žogo v mrežo. Najstnik je dosegel svoj prvi gol v članskem dresu vijoličastih, na najboljši način upravičil mesto v prvi enajsterici, v kateri je trener Simon Rožman v primerjavi z gostovanjem na koprski Bonifiki zamenjal pet igralcev – priložnost so dobili še Mutavčić, Vrhovec, Požeg Vancaš in Vipotnik.

Sašo Bizjak

 To je bil šele tretji gol, ki ga je Bravo, pred gostovanjem v Ljudskem vrtu druga ekipa na lestvici, prejel v tej sezoni. Še eno obetavno akcijo je Maribor sestavil, ko je Vrhovec z globinsko podajo poslal v ogenj Požega Vancaša, a je Belokranjcu s spretnim posredovanjem zaključek preprečil branilec Brava Vanja Drkušić. Na podoben način je na drugi strani Vrhovec snedel žogo z noge Lorena Maružina, ki je pobegnil Robertu Voloderju.

Precej manj spretno pa je Vrhovec v 41. minuti ustavljal nekdanjega soigralca. Martin Kramarič je potegnil proti kazenskemu prostoru, kapetan vijoličastih pa ga je podrl s štartom od zadaj. Čeprav napadalec Brava ni bil sam pred vratarjem, sodnik Matej Jug ni bil prav nič usmiljen. S hitrim rdečim kartonom je "nagradil" vezista. In si prislužil koncert žvižgov navijačev v Ljudskem vrtu. 

Blaž Vrhovec je dvoboj zaključil v 41. minuti.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Blizu zadetku je bil tudi novinec v vrstah ekipe iz ljubljanske Šiške. Claudelion Etienne Nsana je sprožil z razdalje, žoga pa je oplazila zgornji del prečke. Maribor res obetavne akcije dolgo ni sestavil. Po golu je zadišalo, ko je v protinapad krenil rezervist Danijel Šturm, a je vratar Igor Vekić, ki se bo v ponedeljek pridružil članski reprezentanci Slovenije na pripravah za septembrske tekme kvalifikacij za SP, njegov strel ukrotil. Previsoko je v zadnji minuti rednega dela tekme tresnil še en Rožmanov adut s klopi, Gregor Sikošek. V sodniškem podaljšku so Štajerci zaman zahtevali enajstmetrovko, ko je v dvoboju z Mitjo Križanom padel Šturm. Jug - ki se tokrat ni mogel zanesti na pomoč sistema VAR - ni zapiskal, je pa z rumenimi kartoni, tudi Rožmanu, kaznoval ugovarjanje. 

Sašo Bizjak

Koncert žvižgov, ki so jih spremljali vzkliki, uperjeni proti nogometni zvezi in sodnikom, je zaključil tekmo, Bravo pa je iz Ljudskega vrta odnesel točko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta