Kraljestvo za gole! Trener Maribora še vedno pogreša (učinkovitega) napadalca

26.08.2021 14:00
Novinec Malik Sellouki v Ljudskem vrtu trenira po posebnem programu, Bede Osuji je zaključil preizkušnjo, v finišu prestopnega roka pa vijoličasti še niso končali z iskanjem okrepitev
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Sirk je poskrbel za edini gol klasičnega napadalca v tej sezoni.
Bobo

Novinec Malik Sellouki se navaja na življenje med nogometaši Maribora. "Verjamem, da smo pripeljali kreativnega igralca, ki jih ni veliko v slovenskem prostoru. S potezo več," je o 21-letniku, ki je v prejšnji sezoni za Nico odigral štiri tekme v elitni francoski ligi, z vijoličastimi pa je kot prost igralec podpisal dvoletno pogodbo, dejal športni direktor Marko Šuler. Navijači vijoličastih bodo najbrž morali še nekoliko počakati, da bodo lahko preverili, če izrečeno drži tudi v praksi. Nastop Selloukija na sobotni tekmi proti Bravu v Ljudskem vrtu, zadnji pred reprezentančnim premorom, ni predviden.

Malik Sellouki je z Mariborom podpisal dvoletno pogodbo.
NK Maribor

Sellouki se najbolje znajde na desnem krilu. Na tem položaju igra tudi Bede Amarachi Osuji. Nigerijca, ki je slovenski nogomet okusil v dresih Gorice, Brd in Tolmina, prejšnjo sezono pa preživel v Izraelu, so preizkušali v Ljudskem vrtu. Ga je preizkušnja pripeljala do podpisa pogodbe? "Ne, zaključil jo je," je odgovoril Rožman. "Vprašanje o prihodih in odhodih ni zame, ampak je za športnega direktorja. Stvari so na standbyju, po mojih informacijah se v ozadju še marsikaj dogaja, biti moramo pripravljeni, ker bo po 31. avgustu kadrovanje, z izjemo igralcev brez pogodb, onemogočeno," je še namignil.

Simon Rožman: "Iz igralcev, ki so na voljo, želim izvleči maksimum."
Sašo Bizjak

Ni skrivnost, da strokovnjak iz Štor v trenutni zasedbi vijoličastih najbolj pogreša (učinkovitega) napadalca. "Saj to je zgodba, ki že dolgo časa traja. Smo v prizadevanjih, bi pa še enkrat ponovil, da sem samo trener. Iz igralcev, ki so na voljo, želim izvleči maksimum," pravi Rožman. Napadalna statistika Maribora v prvi ligi ni slaba, z enajstimi doseženimi goli je izenačen s trenutno najučinkovitejšo ekipo prvenstva, Koprom, ki je odigral tekmo manj, a le za enega je poskrbel nogometaš, ki je po osnovni nogometni izobrazbi napadalec. Rok Sirk je zadel proti Radomljam, 19-letni Žan Vipotnik pa na uradni prvenec za člansko ekipo še čaka.

Da bi lahko igrali še tri dni, pa ne bi dosegli gola, je po sobotnem porazu proti Kopru, ki je skočil na prvo mesto lestvice, potarnal Rožman. "Čar nogometa je, da pripelješ igralca do zadnje tretjine, kjer pa pridejo v ospredje njihove odločitve. V Kopru smo imeli po analizi 23 situacij, od tega sedem odprtih strelov s 16 metrov, kar je zame kot trenerja definitivno dobro. Res pa je, da je bil učinek ustvarjenih situacij premajhen, da bi bili točkovno uspešni. Na kakšen način to popraviti? Samo s treningom," pa je trener dejal danes. Je s tem pozval vodstvo kluba, da ekipa potrebuje še kakšnega napadalca? "Še kakšno vprašanje?" se je le nasmehnil vodja trenerskega štaba pod Kalvarijo.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta