(VIDEO) Vijoličasti spet na igrišču: Žoganje z maskami in razkužilom, Jakirović se je predstavil moštvu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
09.05.2020 08:25

Sergej Jakirović se je v živo predstavil moštvu, nogometaši Maribora so opravili prvi trening po razglasitvi epidemije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Kronaveter in Amir Dervišević sta preizkušala varnostno razdaljo.
Grega Wernig

Pa se je vrvež vrnil tudi v Ljudski vrt. No, običajni prizori, ki smo jih poznali dva meseca nazaj, se še niso ponovili, so pa nogometaši Maribora opravili prvi trening po razglasitvi epidemije. Da bi se izognili večji skupini ljudi, so ga vijoličasti zaprli za javnost. Zaprta so ostala tudi vrata slačilnice. Ne v civilu, kar v polni bojni opremi, ki so ji dodali še zaščitne maske za obraz, so igralci prišli v hram štajerskega nogometa, pred vadbo pa so jim še izmerili telesno temperaturo. "Nekaj novega. A varnost je prva, poskrbeti moramo zase, za naše domače, vse v Mariboru in Sloveniji. Če se bomo držali teh ukrepov in bodo zato tudi vsi drugi ostali zdravi, bo vsekakor dobrodošlo," je o prvem stiku z moštvom po skoraj dvomesečnem premoru dejal vezist Rene Mihelič.

​Izolacija je dobra, če si močan v glavi

Dva treninga so včeraj opravili v Ljudskem vrtu, na vsakem so bili nogometaši razdeljeni v dve skupini po šest. Novi trener je tako tudi v živo spoznal svoje varovance. "Zelo smo srečni, da smo končno začeli s treningi. To je naše življenje, brez tega dela nogometa ne moremo funkcionirati," je priznal Sergej Jakirović, ki je bil prvič v Ljudskem vrtu v vlogi trenerja Maribora. Po sprejetju ponudbe športnega direktorja Oliverja Bogatinova je moral nekdanji reprezentant BiH v Sloveniji za sedem dni v samoizolacijo. "V izolaciji je dobro, če je človek močan v glavi. Psihološko sem se pripravil, vedel sem, kaj me čaka. Veliko dela je bilo, igralce sem spoznaval preko videa, pogledal sem vse tekme. Vem, kaj je bilo dobro in kaj slabo. Marsikaj lahko popravimo, najpomembnejši pa so igralci, oni morajo svoje delo opraviti maksimalno profesionalno," pravi 43-letnik, ki se je na Hrvaškem uveljavil na klopi Gorice.

Sergej Jakirović je po tednu samoizolacije lahko začel z delom na igrišču.
Grega Wernig
Rene Mihelič je že na prvem treningu delal stoodstotno.

​Čas za samoanalizo

Hitro je opazil, da nogometaši med tekmovalnim premorom niso počivali. "Imeli so individualne programe, ki so jih, normalno, opravili v celoti. Edina težava je bila psihološka. Ni lahko, ko vsak dan čakaš datum, kdaj se bo začelo. Mimo sta dva meseca, zato smo na prvem treningu naredili neke stvari, da preverimo, kakšno je stanje. Dobili smo sliko, ki nam bo pomagala pri pripravi treningov v prihodnjem tednu. Fantje so prišli v dobrem stanju, željni so nogometa," je ocenil Jakirović, ki verjame, da je bilo obdobje brez žoge koristno tudi za samoanalize in premisleke, zakaj ekipa na začetku pomladi ni delovala po pričakovanjih.
Dvig zapornice za vadbo je bil le delen, nekaj omejitev je, razumljivo, ostalo. Tudi vijoličasti so se morali ob upoštevanju varnostne razdalje izogibati udarcem po žogi z glavo, pripomočke je bilo treba razkužiti. "Je kot na začetku priprav. Za dva tedna imamo smernice, kako in kaj delati. Smo odgovorne osebe, profesionalci, verjamem, da bomo vsa priporočila spoštovali, saj imamo dovolj samodiscipline. Šest igralcev na treningu je povsem dovolj, da se opravijo in popravijo nekatere stvari, novemu strokovnemu štabu pa bo tako še lažje, da spoznamo igralce. Sem optimist," je zaključil Sergej Jakirović.
{embed_youtube}https://youtu.be/9C88XJRYqks{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta