Zmajem je čudno, da priprave začnejo maja

Matej Grošelj, Dnevnik
08.05.2020 21:18

Trener nogometašev Olimpije bo prve treninge po premoru zaradi epidemije novega koronavirusa priredil tako, da bo čim manj nevarnosti za poškodbe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Županov mlajši sin Jure Janković je na stadionu Kodeljevo nabiral kondicijo in tekel v krogih, na nogometno igrišče pa so po skoraj dveh mesecih karantene prihajali igralci Olimpije. Velika večina je pohitela iz garderobe in se pol ure pred začetkom treninga z razteznimi vajami pripravljala za vrnitev na igrišče. Le manjša skupina najpomembnejših akterjev moštva v zelenih dresih si je vzela čas, da je na vrtu bližnjega lokala do konca popila kavo.

Veliko podajanja in žongliranja

Igralce vodilnega moštva prve lige je pričakala pokošena zelenica, na katero so trenerji postavili rekvizite za prilagojeno vadbo. Ob igrišču je bilo razkužilo za roke, klubska maserja sta nosila zaščitne maske. Ker se morajo ekipni športniki med epidemijo izogibati telesnemu stiku, so trenerji opozarjali, da je treba v času treninga upoštevati medsebojno razdaljo. "To je začasen ukrep. Verjamem, da bo kmalu spet vse po starem. Vsak začetek je zahteven, a smo lahko optimistični, saj se vsa Evropa počasi odpira. Komaj čakam, da se na sceno vrne nogomet. Malo bo čudno, ker bomo začeli brez gledalcev na stadionih, a se bomo s tem morali sprijazniti," je govoril Vukušić.

Bojan Velikonja/Dnevnik

Naporen ritem bo težava

Potem ko se je v moštvu pred mesecem dni prašilo zaradi napovedanega znižanja plač, je Olimpija uskladila dogovore z večino igralcev. Hadžić odslej ne bo računal le na Marka Putinčanina in Marka Gajića, ki sta očitno postala preteklost kluba. Nihče ne ve, kako bo po 1. juliju, ko bo pogodba potekla dolgi vrsti tudi najpomembnejših igralcev. "O tem bo treba razmišljati in se pogovarjati, saj se lahko zgodi, da bomo pred koncem prvenstva ostali brez pomembnih igralcev. Kot vem, bo klub poskušal zadržati večino igralcev, ki pa imajo svoje poglede na napovedano zniževanje proračuna," je povedal trener.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta