Blaguško jezero je lahko primer za ureditev drugih jezer v državi

Marjan Toš 
16.05.2021 05:00
Glamping resort Blaguš ob akumulacijskem jezeru povezuje naravo s podeželskim pridihom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jezero je v preteklosti privlačilo zlasti ribiče, sedaj je to ena od turističnih postojank v osrčju Slovenskih goric. Foto: Oste Bakal
Oste Bakal

Blaguško jezero že dolga desetletja služi ribičem in drugim rekreativcem ter sprehajalcem. Od nedavnega je ob njem urejen tudi Glamping resort Blaguš, s katerim je jezero z okolico postalo nova slovenskogoriška turistična meka. Na tem domiselno in estetsko urejenem območju je iz dneva v dan več domačih in tudi tujih turistov, med njimi veliko mladih družin.

Lesene dvokapnice za oddih ob Blaguškem jezeru

V lepem naravnem okolju je gostom na voljo šestnajst glamping hišic, narejenih iz kombinacije lesa in stekla, ter 33 lesenih dvokapnic. Lokacija je super za vse, ki se želijo v naravi odpočiti od vsakdanjega stresa. Naravno okolje ob jezeru je idilično, jutra navdušujejo z žvrgolenjem ptic, ribiči iščejo srečo in namakajo trnke, prvi sprehajalci lahko ob jutranjih meglicah, ki se dvigujejo nad vodno gladino, doživijo pravi čar in prvobitnost podeželja, travniške cvetice dehtijo, v bližini bokajo srnjaki. Posebnost večjih hišic je panoramsko okno s pogledom na jezero. V hišicah so dobrodošli tudi štirinožni prijatelji, urejene so sanitarije, gostom pa je na voljo še restavracija, v kateri ponujajo lokalne prleške dobrote.

Nataša Juhnov

​Ureditev Blaguša je lahko zgled vsem, ki že leta iščejo rešitve za celovito ureditev nekaterih podobnih akumulacijskih jezer v Slovenskih goricah, še zlasti pri Sveti Trojici. Tamkajšnji načrti so zastavljeni izjemno ambiciozno, in če bodo sledili nekaterim zgledom z Blaguša, bomo kmalu imeli dva nova naravna bisera, ki bosta privabljala goste od blizu in daleč. Blaguško jezero je res vredno obiska, saj ponuja za vsakega nekaj, predvsem pa vrača čar življenja v ohranjenem naravnem okolju. Tega je žal vedno manj, zato je ta pridobitev toliko pomembnejša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta