Četrt stoletja lenarške enote VDC Polž

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
18.02.2023 05:00

Sprva je bilo v lenarško enoto vključenih 18 uporabnikov, danes jih je že 47.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V pripravah na nastop pevskega zbora VDC Polž, enota Lenart

Februarja je minilo 25 let od ustanovitve enote Varstveno delovnega centra (VDC) Polž Maribor, enota Lenart, ki se je marsikdo spomni pod imenom Mravlja. V sklopu obeleževanja obletnice so pripravili dan odprtih vrat, ki je potekal 10. februarja od 8.30 do 11. ure na kar dveh lokacijah. V svojih prostorih so pripravili kulturni program ter svetovanje o zdravem načinu življenja v okviru Centra za krepitev zdravja, ki deluje pri ZD Lenart. V prostorih Centra lokalne ponudbe v Lenartu so pripravili še predstavitev poteka dela v njihovih delavnicah ter ob tem ponudili svoje izdelke po znižanih cenah. "Ob odprtju enote je bilo vključenih 18 uporabnikov, od teh jih je 13, torej večina, ostalo z nami vsa leta. Danes je vključenih 47 uporabnikov. Ponosni smo na delo, ki ga opravljajo, ter na vse izdelke, ki jih s ponosom razstavimo in predstavimo v naši trgovinici. Ob tem se pri nas vrstijo druge dejavnosti - kulturne, razvedrilne in tudi rekreacijske, ki jih pripravljamo ob posebnih priložnostih," je povedala vodja enote Gordana Kosanič in poudarila, da z lokalno skupnostjo vseskozi dobro sodelujejo. Ob tej priložnosti je z eno pesmijo nastopil pevski zbor enote, ki ga vodi Karmen Rojs, ter folklorna skupina, ki deluje že 15 let in jo vodi Mateja Stopar, zaplesali pa so Zaplešimo po naše. S harmoniko je plesalce pospremil prostovoljec Robert Majerič, ki jim tudi sicer ob več priložnostih z veseljem zaigra. Zbrane sta pozdravili Kosaničeva ter direktorica VDC Polž (Pomagajmo Osmisliti Leta Življenja) Maribor, ki je dopolnil 30 let od ustanovitve, Jasmina Breznik.

"Veseli smo, da je danes z nami Josip Lukač, ki je zaslužen, da je enota v Lenartu sploh nastala, saj je bil eden njenih pobudnikov in se je zanjo posebej zavzel. Trdne temelje so takrat postavili in ponosni smo lahko, da so ostali do danes, se dopolnjujejo in razvijajo. Ključni so dobri programi, zadovoljstvo naših uporabnikov, podpora svojcev, spodbuda okolja ter seveda naši zaposleni," je navedla Breznikova. Ob obletnici je enoti podjetje Evrografis iz Maribora podelilo donacijo in jih tako posebej razveselilo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta