Danes protest proti prometu, jutri izredna seja ptujskega mestnega sveta

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.04.2019 17:45

Napovedana rekonstrukcija Ormoške ceste ni takšna, kot jo želijo ob njej živeči ljudje. Dolga pot do obvoznice. Zahteve po zapori za tranzitni tovorni promet

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradnji krožišča v Budini domačini nasprotujejo.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Pred današnjim protestnim prehajanjem prehodov za pešce v krožišču Puhove ulice na Ptuju Sergeja Puppis Freebairn, vodja pred letom ustanovljenega odbora Civilne iniciative (CI) za ptujsko obvoznico, pojasnjuje: "Lani smo kar šestkrat na sicer miren, a odmeven način opozorili na naše težave, ki so povezane z neurejeno cestno infrastrukturo in jih je mogoče rešiti edinole z izgradnjo ptujske obvoznice."

Sedmi protestni shod

Danes, v torek, ob 11. uri bodo krajani promet na najbolj prometni cesti, ki z ormoškega in završkega konca vodi na Ptuj, ponovno protestno zaustavili. "S tem hočemo opozoriti, da se stvari kar ne premaknejo z mrtve točke. Eno je, da zahtevamo - tako mi, ki živimo ob Ormoški cesti, kot krajani Spuhlje in sosednje občine Markovci -, da se kar najhitreje poišče najustreznejša obvoznica mimo Ptuja, naša druga zahteva pa je povezana z rekonstrukcijo obstoječe državne ceste. O nestrinjanju glede predlagane obnove bodo jutri, v sredo, na našo zahtevo govorili tudi mestni svetniki na svoji izredni seji," napovedujejo v CI.

Gradnji krožišča v Budini domačini nasprotujejo.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Preobremenjena Ormoška cesta proti Spuhlji
Slavica PIČERKO PEKLAR
Spuhlja, križišče na cesti med Ptujem in Ormožem
Slavica PIČERKO PEKLAR
V letu 2020 naj bi se začela rekonstrukcija državne ceste med Ptujem in Spuhljo.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Preusmeritev tovornjakov

Vse v preteklosti že opravljene meritve hrupa in trdnih delcev kažejo na preobremenjenost, kar je pričakovano, saj se po tej cesti, ki je v velikem delu še brez pločnikov in povsem brez kolesarskih poti, dnevno zapelje 16 tisoč vozil, od tega vsaj tisoč težkih kamionov, skozi dve gosto naseljeni mestni četrti občine Ptuj po Ormoški cesti na Puhov most, razlagajo člani CI. Ti že vse od ustanovitve pred letom predlagajo preusmeritev tranzitnega tovornega prometa z mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi na Gruškovje.

Lansko leto so domačini organizirali šest protestnih shodov, danes bodo spet šli na cesto.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta