Delovanje Zavoda za turizem Ptuj poslej z manj besedami in več dejanji

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
04.08.2020 06:05

Turistični ponudniki in vodniki pozdravljajo boljšo komunikativnost in pripravljenost za sodelovanje v skupni zgodbi pri vodstvu tega pomembnega javnega zavoda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ptuj ima kaj pokazati, narašča tudi samozavest turističnih ponudnikov in delavcev. 
Ciril Horjak

Zavod za turizem Ptuj ima za seboj štiri leta delovanja. Zdi se, da je mesto, v katerem so vsi prepričani, da veliko vedo o turizmu, končno našlo obliko, ki deluje. Medtem se je minula desetletja precej neuspešno trudilo tako z Interesno gospodarskim združenjem Poetovio Vivat kot Lokalno turistično organizacijo (LTO). Čeprav je bilo v času ustanavljanja zavoda, ki je otrok bivšega ptujskega župana Mirana Senčarja, sprva kar precej polemik, ali mesto sploh potrebuje tako velik zavod z okoli 400 tisoč evri proračunskega denarja za delovanje in s kar sedmimi zaposlenimi.

Sprva nezaupanje ​

​Predvsem veliko kritik je zavod prva leta doživljal pri ponudnikih in turističnih vodnikih, pa tudi pri mestnih svetnikih, ki so ocenjevali, da v zavodu preveč teoretizirajo. Ni jim bilo denimo prav, da strategije mesta ni spisal kdo od domačinov in ocenil, da je zato neživljenjska. Po odstopu prve direktorice Katje Gönc, ki je odšla prepričana, da ni bilo nič narobe s tem, da je v prireditveni dvorani kurentovanja monopol za prodajo vina dobil njen brat, je lani spomladi vodenje zavoda prevzela Tanja Srečkovič Bolšec, ki si je izkušnje pred tem nabirala v Termah Ptuj in v mariborskem zavodu za turizem.

Ptuj iz zraka 
Ciril Horjak

​Ptuj je res poseben

Na vprašanje, kako bodo goste iz term še bolj preusmerili v mesto in njegovo okolico, direktorica Srečkovič Bolščeva pojasni: "V sodelovanju s turističnimi vodniki smo pripravili dvanajst novih edinstvenih turističnih doživetij, prilagojenih prav slovenskim gostom. Na družbenih omrežjih smo sponzorirali objavo poletnih dogodkov v mestu, zloženka z naslovom Poletni utrip ima doseg 94 tisoč ogledov. S Tadejem Tošem smo posneli video, kjer v ptujskem prstanu interpretira Pesem o Ptuju, s čimer smo nagovarjali zahtevnejši tip obiskovalca in izpostavili Ptuj kot butično destinacijo za kulturna doživetja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta