Dogajanje na Ptuju: Ob Festivalu Arsana še Odprta kuhna in Ptujska poletna noč

Hojka Berlič Hojka Berlič
24.07.2024 07:00

Ta teden še trije vrhunci Festivala Arsana in Odprta kuhna, prihodnji konec tedna pa bo Ptuj utripal v ritmu Ptujske poletne noči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
To soboto bo festivalsko dogajanje na Ptuju popestrila še Odprta kuhna.
Hojka Berlič

Ptujsko poletno dogajanje je v polnem zamahu. Ptujčane in obiskovalce od blizu in daleč namreč vabi zgoščeno dogajanje mednarodnega glasbenega festivala Arsana, ki med drugim ta teden ponuja kar tri festivalske vrhunce. Danes ob 20.30 bo na dvorišču minoritskega samostana nastopil igralec in stand up komik Tadej Toš, v petek ob 21. uri na isti lokaciji sledi koncert zasedbe Cubismo, v soboto ob 21. uri pa bo na Mestni tržnici Ptuj še koncert Magnifica. 

To soboto, 27. julija, bo Ptuj obiskala tudi letošnja poletna izdaja Odprte kuhne. Priljubljena kulinarična tržnica, ki od leta 2017 do danes v najstarejšem slovenskem mestu gostuje že desetič, bo obiskovalce razvajala s slastnimi obroki, osvežujočimi pijačami, glasbo in dobrim vzdušjem. Izbira jedi bo tudi tokrat pestra, saj bo več kot dvajset obedovalnic iz vse Slovenije postreglo s svetovno kulinariko, domačimi jedmi, dobrotami z žara in posladki. Na svoj račun bodo prišli tako mesoljubi ter ljubitelji rib in morskih sadežev kot vegetarijanci in vegani. Odprta kuna se bo na Ptuj vrnila še v jesenski izdaji 5. oktobra.

Že naslednji, prvi avgustovski konec tedna, 2. in 3. avgusta, pa bodo ulice in trgi starega mestnega jedra zaživeli v utripu tradicionalne Ptujske noči, s "terasa festi" in velikim dogajanjem na mestni tržnici, ki bodo poskrbeli za sproščeno druženje in urbani utrip mesta. V petek bodo obiskovalce zabavali Domen Kumer, Dejan Krajnc in skupina Grešniki, v soboto pa Pop Design, Drugo Dugme in skupina Smile. 

Tudi letos bodo različna prizorišča tematsko obarvana. Ob številnih prizoriščih pred ptujskimi lokali bodo v ospredju še Repete kotiček na Mestnem trgu, kjer bodo na voljo kulinarične dobrote, Vinski kotiček na Slovenskem trgu, Igriva ulica na Novem trgu z igrali in animacijami za najmlajše ter Art promenada v Miklošičevi ulici z izdelki ustvarjalcev, izdelovalcev in umetnikov ročnih spretnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta