Dom starejših Slovenska Bistrica: Kmalu dodatni prostori

Tomaž Ajd
03.07.2021 04:00
V Slovenski Bistrici bodo prihodnje leto nadzidali in prizidali dom starejših. Z naložbo bodo omogočili bivanje do 200 starejšim. Ob tem je predvidena ukinitev programa nedelujočega dnevnega centra ter povečanje spremljajočega zdravstvenega in servisnega programa, predvsem kuhinje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedanja enota lahko sprejme do 124 stanovalcev. Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Enota v Slovenski Bistrici, ki deluje kot dislocirana enota Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane, lahko zdaj sprejme do 124 stanovalcev. Dom ima lastno kuhinjo, katere velikost pa ne zadošča več, saj v njej pripravljajo okrog 80 starostnikom prilagojenih kosil tudi za okoliško prebivalstvo. V občini Slovenska Bistrica in tudi širši okolici je velik interes za storitve, ki jih izvajajo v okviru dejavnosti doma za starejše. Poleg tega demografski trendi kažejo na konstantno večanje deleža starejšega prebivalstva in potreb po bivanju in oskrbi v domovih za starejše.

"Delno bo obnovljena druga etaža stavbe, tretja pa v celoti. V tretjem nadstropju je ob požarnem stopnišču predviden tudi prostor za fizioterapijo. Na vzhodnem delu bomo prizidali dodatno dvigalo, namenjeno predvsem dostavi in prevozu stanovalcev na bolniških posteljah, pa tudi ločevanju poti v epidemioloških časih," je pojasnil Branko Žnidar, direktor slovenskobistriške občinske uprave

Naložba je ocenjena na štiri milijone in 88 tisoč evrov. Dobre štiri milijone bo prispevalo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Občina Slovenska Bistrica pa bo zagotovila 50 tisoč evrov za dokumentacijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta