Duplek: 18 domačinov je skočilo v ledeno mrzlo Dravo

Mihela Kaloh
16.01.2022 04:00

Društvo Ohranimo naravo čisto izvaja prireditev že nekaj let z namenom ozaveščanja prebivalcev o prednostih reke Drave za lokalno okolje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pogumni plavalci so se soočili z ledeno mrzlo vodo.

Arhiv Društva

V Dupleku so prehod v novo leto tudi letos zaznamovali s tradicionalnim skokom v - letos ledeno mrzlo - Dravo. Samo 2,7 stopinje Celzija so namerili, s čimer je bila Drava po podatkih ARSO najhladnejša reka v Sloveniji. Na sicer sončen dan se je vanjo podalo 18 pogumnih domačinov - štirinajst fantov in štiri dekleta.

Najmlajši je bil star 20 let, najstarejši 64. Več ljudi je dogajanje spremljalo z obale, je povedal predsednik društva Ohranimo naravo čisto Borut Ludvik. "Za organizacijo prireditve bi morali zagotavljati pogoje proti širjenju covida-19, kar pa ni bilo mogoče izvesti. Na koncu smo se odločili, da prireditev odpovemo, plavalcev nismo vabili, se je pa vsak samoiniciativno odločil za plavanje v reki, kar ima vsak pravico. Upamo sicer, da se bodo razmere izboljšale in bo v prihodnje mogoča javna prireditev," je še pojasnil Ludvik. Je pa bilo vendarle poskrbljeno tudi za varnost. Plavalce je na pomolu spremljala oseba, usposobljena za reševanje iz divjih voda.

Arhiv društva

Društvo Ohranimo naravo čisto izvaja prireditev že nekaj let z namenom ozaveščanja prebivalcev o prednostih reke Drave za lokalno okolje. "Da je ljudje ne bi gledali samo v negativni luči. Treba se je zavedati, da so rodovitna polja Dravskega polja posledica poplavljanja reke v zgodovini. Da je treba reki pustiti prostor, kamor se lahko razlije in s tem zagotavlja pitno vodo. Da je krajinski park Drava s svojo biotsko pestrostjo pomemben tako za živali kot za prebivalce ob Dravi," še našteva sogovornik, ki že načrtuje 5. Novoletni skok v Dravo 1. januarja 2023. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta