(FOTO) "Vsa hiša se trese, razpoke so vse večje": Že sedmič so protestirali za omejitev prometa

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.04.2019 11:48

Blizu sto krajanov ptujskih četrtni skupnosti Jezero in Spuhlja je dopoldan že sedmič protestiralo in z mirnim prehajanjem prehoda za pešce opozorilo na težave življenja ob državni cesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedmi protest prebivalcev ob državni cest Spuhlja - Ptuj.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Krajani ptujskih četrtnih skupnosti Jezero in Spuhlja, povezani v civilno iniciativo Za ptujsko obvoznico nadaljujejo s protesti. Danes, uro pred poldnevom, so tako s prehajanjem prehoda za pešce na najbolj prometni cesti, ki vodi v mesto, zaprli promet in opozorili na nevzdržne razmere, v katerih živijo. Vsaj tisoč tovornih vozil, v glavnem gre za tranzitni promet, dnevno prevozi to državno cesto, ob kateri ni pločnikov, varnih šolskih poti, kaj šele kolesarskih cest. Cesto, ki na Ptuj pripelje z ormoške in završke smeri, naj bi v prihodnjih letih sicer obnovili, a s predlaganimi deli se tam živeči ne strinjajo, saj se bojijo, da bo potem opravljala vlogo ptujske obvoznice. Trasa te, od Markovcev do priključka na podravsko avtocesto namreč še vedno ni sprejeta, južna varianta, ki se zdi najbolj sprejemljiva, pa pri umeščanju v prostor ovira Natura 2000.

Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta