(FOTO) Zamude pri obnovi Stare steklarske in na Vrazovem trgu na Ptuju na račun izkopavanj in kompleksnosti projekta

Hojka Berlič Hojka Berlič
01.03.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvorišče Stara steklarska se bo s stopnicami v obliki amfitetra spuščalo proti odru velike dvorane, ki jo bo mogoče tudi odpreti. 
Dvorišče Stara steklarska se bo s stopnicami v obliki amfitetra spuščalo proti odru velike dvorane, ki jo bo mogoče tudi odpreti. 
Hojka Berlič
Dela na kompleksu Stare steklarske ter Vrazovem trgu in pripadajočih ulicah, vredna 4,9 milijona evrov, naj bi bila namesto decembra vendarle zaključena v maju. Z odgovornimi smo na terenu preverili, zakaj tolikšne zamude. Večji zamiki rokov so po besedah Alena Hodnika, direktorja podjetja Javne službe Ptuj, ki je izvajalec gradbeno-obrtniških del, prvotno nastali na račun dolgotrajnih arheoloških izkopavanj, katerih obseg so predvsem na območju kompleksa Stare steklarske zaradi številnih zanimivih najdb precej povečali. Po drugi strani pa gre tudi za precej kompleksen projekt. "Naše stališče je, da na gradbišču ni premalo ljudi ali da bi bila na gradbišču slaba organizacija," med drugim pravi Hodnik in izpostavlja tudi težaven teren nekaterih predelov, vključenih v obnovo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta