Na Ptujskem gradu bo dobrodelno bobnelo

Hojka Berlič Hojka Berlič
13.05.2022 12:44

Jutri se obeta zanimivo dogajanje s koncertom, na katerem bo v skupnem ritmu udarjalo preko 30 bobnarjev. Zbrani denar bodo namenili invalidnemu Mateju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji so na tiskovni konferenci povabili na dogodek Ptuj bobni - bobnarji na gradu. 
Hojka Berlič

Jutri, v soboto, 14. maja, se na turnirskem prostoru Ptujskega gradu od 10. ure naprej obeta eden glasnejših koncertov, organizatorji pravijo, da bo zabobnelo. Na koncertu Ptuj bobni - bobnarji na gradu se bo namreč zbralo več kot 30 bobnarjev.

Kot pojasnjuje soorganizator sobotnega dogodka Mihael Toš, osnovna ideja koncerta temelji na 30-letnici bobnanja Marka Soršaka Sokija, bobnarja skupine Elvis Jackson. Lani je namreč Soki podoben dogodek prvič organiziral v Mariboru, letos pa ga bodo na pobudo bobnarja Mihaela Tosch Toša iz ptujske skupine Hudobni Volk izvedli še na Ptuju. "Kot smo videli lani v Mariboru, imajo tovrstni koncert prav posebno energijo. So nevsakdanji. Že sama organizacija, torej dobiti skupaj veliko glasbenikov, ki se naučijo enak program, je zahtevna. Običajno namreč gre, ko se uigravajo večje skupine glasbenikov, za orkester ali ansambel. Tu pa je vsak posameznik zase, skupaj pa se zlijejo v celoto in jo odigrajo pravzaprav brez predhodne vaje. Velika skupina mora slediti enemu cilju, si pri tem zaupati, čeprav se med seboj morda niti ne poznajo. In to daje neko res posebno energijo," poudarja Toš.

Koncert bo odprla ptujska rock zasedba Hudobni Volk, nato pa bo s skupino The Rocktors v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije z gostom, Pihalnim orkestrom Ptuj. Čeprav je osrednje dogajanje koncert bobnarjev na turnirskem prostoru, bodo organizatorji, med katerimi sta poleg Zavoda za turizem Ptuj še Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož ter občina poskrbeli za pestro dogajanje tudi na zgornjem grajskem dvorišču. Tam se bodo med drugim odvijale animacije za otroke in družine, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi največjo zbirko starodavnih glasbil in izdelovali zanimive inštrumente.

"Zelo nam je v ponos, da smo vsi vpleteni uspeli združiti moči in bomo izpeljali celodnevni dogodek, ki se bo preko različnih oblik navezoval na glasbo in to, kar je Ptuj kot turistično mesto. Torej povezava kulinarične ponudbe, ki bo prav tako prisotna, animacij in aktivnosti za družine, Ptuj pa se bo seveda tudi predstavljal kot kulturna prestolnica, ki nudi tudi izjemne dogodke, ter seveda kot zgodovinsko mesto," je ob predstavitvi dogajanja izpostavila direktorica zavoda Tanja Srečkovič Bolšec in dodala, da je promocija stekla, odzivi na napovedan dogodek pa zelo pozitivni, zato pričakujejo številne obiskovalce. Po besedah direktorja muzeja Aleksandra Lorenčiča pa je ta dogodek tudi izjemna priložnost za promocijo tako Ptuja kot gradu in muzeja.

Dogodek bo imel sicer tudi močno dobrodelno noto. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bodo namreč invalidnemu Mateju, ki bo na dogodku skupaj z ostalimi bobnarji zavrtel bobnarske palice, pomagali do nakupa nujno potrebnega kombija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta