Najmlajši šahisti društva iz Ptuja na državnem prvenstvu osvojili 11 medalj

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
25.02.2023 04:10

Na letošnjih dveh državnih prvenstvih so člani Šahovskega društva Ptuj spisali zgodovinsko pravljico, saj so osvojili kar enajst medalj (pet v standardnem in šest v pospešenem šahu).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi ptujski šahisti: Tom Crnjakovič, Zarja Gomboši, Svit Gomboši, Maks Mai Kokol, Vita Prelog in Zoja Pintarič
Šahovsko društvo Ptuj

Šahovska zveza Slovenije je v začetku februarja izvedla pomembni tekmovanji za mlade, in sicer državno prvenstvo v standardnem in pospešenem šahu. Dober rezultat na standardnem prvenstvu daje možnost za nastop na svetovnem oziroma evropskem prvenstvu.

Zarja in Svit Gomboši
Šahovsko društvo Ptuj

Poglavje zase sta bila najmlajša člana, dvojčka Zarja in Svit Gomboši, ki sta osvojila naslove državnih prvakov v obeh disciplinah, ob tem sta osvojila vse možne točke, kar je uspelo le še dvakratni državni prvakinji v konkurenci do 12 let. Posebej veseli dejstvo, da je bilo v ptujski odpravi kar šest deklet, ki so osvojila šest medalj, torej eno več od fantov.

Ob dveh že omenjenih zlatih Zarje Gomboši v konkurenci do 8 let sta po dve bronasti dodali Vita Prelog do 10 let in Zoja Pintarič do 12 let. Pri ptujskih mladincih so bili uspešni Svit Gomboši z dvema zlatima medaljama v konkurenci do 8 let, Tilen Kovačec do 14 let in Tom Crnjakovič do 12 let sta osvojila vsak po eno srebrno, Maks Mai Kokol pa je v konkurenci do 12 let dodal še eno bronasto.

"To je uspeh, ki bo z zlatimi črkami zapisan v skoraj 90-letno zgodovino Šahovskega društva Ptuj. Ponosen sem na naše mlade šahiste in šahistke, ki so pokazali odlično šahovsko znanje. Ta generacija še zdaleč ni odigrala zadnje poteze," je nadvse zadovoljen in ponosen na mlade šahiste glavni trener in predsednik Šahovskega društva Ptuj, mednarodni mojster Danilo Polajžer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta