Osnovnošolke premagale korono in osvojile Sicilijo

ŠTR
25.06.2022 04:30

Projekt Erasmus + HILS se na OŠ Benedikt izvaja že tretje leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benediške osnovnošolke na študijskem izobraževanju na Siciliji.
OŠ Benedikt

Projekt Erasmus + HILS se pod taktirko Darje Stražišnik in Petre Cafnik Novak na OŠ Benedikt izvaja že tretje leto. Projektne dejavnosti so usmerjene predvsem v razvijanje in spodbujanje zdravega načina življenja že pri osnovnošolcih. Tako so decembra predlani gostili učitelje in učence z vseh strani Evrope in dokazali, da so kljub majhnosti lahko uspešni.

Na žalost se v koronskem času ni potovalo v tujino in prav zaradi tega je bil obisk Sicilije toliko slajši, še posebno za Benedičanke, ki so prispele dan prej in si omogočile nekaj raziskovanja na lastno pest. Tako jih je pot peljala iz Slovenije v sončno, a vetrovno mesto Sirakuze, veter pa je dodatno pokazal zobe ob vzponu na delujoči vulkan Etna.

OŠ Benedikt

V aprilu je delegacija iz OŠ Benedikt, v kateri je bilo šest učenk in dve učiteljici, aktivno sodelovala na mednarodnem srečanju, ki ga je organiziral Liceo Leonardo da Vinci iz Floridie (Sicilija). Na tem srečanju so sodelovale šole iz Francije, Italije, Nizozemske, Španije, Portugalske in Slovenije. Srečanje je bilo posvečeno predvsem skrbi za okolje, zdravju in varnosti. Na otvoritveni ceremoniji je vsaka šola v angleščini predstavila, kako skrbi za okolje, ter poudarila pomen varnosti in zdravja. Splošna ugotovitev je bila, da vse premalo energije in skrbi posvečamo varnemu in spodbudnemu okolju. V tednu, ki je sledil, so učenci nabirali izkušnje v mednarodnem timskem sodelovanju, izpopolnjevali znanje angleščine in si širili kulturna obzorja. Učenci so sodelovali v narodno mešanih skupinah, vsaka izmed njih je imela tematiko, ki so jo na koncu predstavili ostalim.

OŠ Benedikt

Za vse je bil nepozaben teden, v katerem so si nabrali veliko izkušenj. Najbolj pomembno pa je, da so učenci spoznavali nove kulture in se naučili, kako lahko vsak posameznik prispeva v skupno dobro za ljudi in okolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta