Otroci pojejo: V sedmi sezoni pevskega projekta sta zmagala Lenart in Sara

N. S.
17.11.2021 16:00

V Juršincih je potekalo finale prireditve Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Gre za projekt družbe Radio Tednik Ptuj, ki ga že sedmo leto zapored organizirajo skupaj z občinami in osnovnimi šolami iz Štajerske, osrednje Slovenije in širše.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zmagovalca 7. sezone sta postala Lenart Cizej v mlajši in Sara Brumen v starejši kategoriji.

Arhiv Organizatorja

Cilj projekta je, da bi postal vseslovenski, da bi vsi mladi čim pogosteje peli slovensko pesem, nekateri tudi profesionalno, na domačih in tujih odrih. Projekt namreč ne samo, da krepi zavedanje o pomenu slovenske pesmi in besede, identitete, spodbuja tudi glasbeno in pevsko izobraževanje. Zadnja leta mladi pevci nastopajo že z avtorskimi pesmimi, ali pa jim je pesem napisal slovenski avtor.

Nastopajoče so spodbujali številni navijači.

Arhiv Organizatorja

Letošnji člani komisije – Rebeka Dremelj, Jože Potrebuješ in Eva Boto - so med izjemnimi pevci izbirali zmagovalca v mlajši in starejši kategoriji. Iz njihovih ust smo slišali same presežnike o mladih pevcih in njihovih nastopih. Presenetili so jih s samim izborom pesmi pa tudi z lastnimi skladbami.

Zmagovalca sta postala Lenart Cizej (OŠ Ljubečna) s Kekčevo pesmijo in Sara Brumen (OŠ Pesnica) s pesmijo Kje ste zdaj, za katero je sama napisala glasbo in besedilo ter jo zapela ob lastni spremljavi na kitaro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta