Podajte se na arheolov po Ptuju. Mesto ponuja veliko, le videti je treba

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.03.2023 03:40

Kot del turistične ponudbe ponujajo igro, dogodivščino spoznavanja zgodovine mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S knjižico po mestu, na odkrivanje zanimivosti preteklosti
Vesna Merc

Od konca preteklega leta je za družine z otroki na voljo Arheolov. Gre za 30-stransko knjižico, polno zabavnih nalog in ugank, ki mlade navdušence nad zgodovino in njihove starše vodi na približno dvourno dogodivščino po najpomembnejših točkah Ptuja. Tako se lahko otroci za vsaj nekaj ur odtrgajo od telefona in računalnika, starši pa jim v zmernem tempu sledijo na sprehodu po Ptuju, po želji pa tudi sami sodelujejo pri reševanju nalog.

Ideja se je porodila arheologinji, Ptujčanki dr. Vesni Merc, saj je velikokrat slišati, da se v mestu nič ne dogaja, da mesto ne živi, da ni v njem nič zanimivega. A po mnenju Merčeve nam, če znamo pogledati okrog sebe, ptujske stavbe in zgodovina mesta ponujajo veliko priložnosti za preganjanje dolgčasa, za preživljanje prostega časa na prostem ter za zabavo in učenje sredi enega najlepših mestec pri nas. Svoje znanje in izkušnje je tako prelila v prvo arheološko pustolovščino po Ptuju in ustvarila nov turistični produkt, s katerim bodo, tako upa, družine z otroki še bolj motivirane za obisk starega mestnega jedra.

Njeno idejo so podprli tudi na ministrstvu za kulturo ter pri Evropskem skladu za regionalni razvoj. Pri ustvarjanju pa ji je priskočila na pomoč tudi že nagrajena ilustratorka Tamara Rimele, ki je poskrbela za ilustracije Ptuja iz današnjih in preteklih dni, ki krasijo naslovnico in notranjost knjižice z igro. Več o projektu in knjižici pa njihovi spletni strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta