Pohorska tržnica vedno bolj živahna

Damijan Toplak Damijan Toplak
05.01.2019 06:17

Ob številnih decembrskih dogodkih se je obisk in promet na Pohorski tržnici povečal, pa tudi ponudnikov domače in lokalno pridelane hrane je vedno več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan in Urša Vidovič sta po dveh mesecih zadovoljna s prodajo na Pohorski tržnici. 
Damijan Toplak

Preteklo soboto se je zaključilo praznično decembrsko dogajanje tudi na Pohorski tržnici v Pivoli. Kot je povedal Peter Hecl iz Orehove vasi, ki proizvaja in prodaja jogurte in sire, je dogajanje na Pohorski tržnici decembra zaznamovala množica prazničnih dogodkov, tudi z brezplačnimi pogostitvami ter nastopi glasbenikov. Vse to se je poznalo na boljši prodaji, tudi do te mere, da je Heclu določenih sirov za prodajo že pričelo primanjkovati. Nasploh je letos prodal več jogurtov in sirov, njegova specialiteta pa je domači trdi sir s pravo skorjico in sir camembert z žlahtno belo plesnijo, ki pa mu je že pošel.

Pričakujejo več promocije tržnice

Z izdelki (zelenjava, med, vino) se je predstavila tudi Franja Bračko s kmetije Bračko v Hotinji vasi, ki je tudi predsednica tamkajšnjega turističnega društva, sicer pa na Pohorski tržnici prisotna od začetka, torej od septembra 2011. Povedala je, da so decembrski dogodki nekoliko povečali prodajo, a da je zdaj že več prodajalcev s podobno ponudbo in se tudi ob več obiskovalcih promet porazdeli. Z delovanjem Pohorske tržnice je v splošnem zadovoljna, bi si pa želela, da bi, tudi ob pomoči občine Hoče - Slivnica, bilo zanjo več promocije, da bi ljudje slišali zanjo in jo nato obiskali.

Vedno več jih prihaja iz Maribora

Obiskovalci Pohorske tržnice so najbolj oblegali stojnice z brezplačno pogostitvijo in tudi mobilno prodajalno KZ Rače z mesnimi izdelki. Peter Vidrih iz bližnje Pivole je pogost obiskovalec tržnice, saj pride praktično vsako soboto. Kupuje domače sadje in vino. Ponudba izdelkov se mu zdi dobra, tako da se za vsakega kaj najde, pravi, vsekakor pa je boljše, kot je bilo prej v središču Hoč. "Zelo všeč mi je Pohorska tržnica, na kateri je vedno več ponudbe in tudi vedno več dogodkov. Osebno mi veliko pomeni, da je kupljena hrana iz lokalnega okolja, kar je tukaj gotovo tako. Sama raje kupim količinsko nekaj manj, a da vem, da je to domače, četudi nekoliko dražje kot v trgovini," pa nam je po sobotnem opravljenem nakupu zaupala Zedina Sultanić iz Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta