Priznanje Horus tudi v Slovensko Bistrico in sicer Ljudski univerzi

Natalija Sinkovič
20.12.2023 05:00

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti IRDO je 15 izjemnim organizacijam in posameznikom podelil nagrade in priznanja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj HORUS 2023

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brigita Kruder s kozmogramom akademske kiparke iz Maribora Katje Majer
Ljudska univerza Slovenska Bistrica

Med dobitniki nagrade in priznanja je tudi Ljudska univerza Slovenska Bistrica, ki že več kot šest desetletij dviguje raven splošne izobrazbe, zagotavlja poklicno izobraževanje, skrbi za pridobivanje neformalnih znanj, skrbi za kakovostno preživljanje prostega časa, osebnostno rast in aktivno državljanstvo, pri njih uporabniki dobijo kakovostne in dostopne storitve.

"Globoko verjamemo, da znanje izboljša življenje. Morda ne takoj, včasih ne neposredno in očitno, zagotovo pa," rada poudari direktorica Brigita Kruder. Skrbno zastavljena vizija jih je letos pripeljala do dveh nagrad. Priznanje in nagrado za strateško celovitost so prejel za projekt Za varno življenje, premoženje in okolje. "Inovativno-povezovalni projekt z gasilci si zasluži pohvale za svoj celostni pristop, ki združuje izobraževanje, skupnostno delovanje in sodelovanje z gasilskimi društvi ter prikazuje globoko razumevanje potreb lokalne skupnosti in odzivanje na njih. Posebej pohvalno je sodelovanje z različnimi partnerji in vključevanje mladih ter drugih ranljivih skupin," so zapisali v obrazložitvi nagrade. Ljudski univerzi so podelili tudi nagrado za strateško celovitost njenega poslovanja. "To je vredno vseh pohval predvsem zaradi majhnosti kolektiva in omejenih finančnih sredstev. So odličen primer, kako vsak dan živeti trajnost in jo uveljaviti v vse dejavnosti organizacije. Želimo si čim več takšnih smelih in pogumnih organizacij."

"Za nas to pomeni družbeno priznanje za naša prizadevanja. Tako mi razumemo svojo družbeno odgovornost – da skozi našo osnovno dejavnost naredimo vse, kar menimo, da lahko, in na ta način prispevamo h kakovosti življenja, predvsem v lokalnem okolju," je po prireditvi še povedala Brigita Kruder.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta