V Mariboru 11. podelili nagrade za družbeno odgovornost Horus, priznanje prejela tudi Večerova novinarka Branka Bezjak

STA, A.L.
17.12.2019 20:12

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) je danes v Mariboru izbranim podjetjem, organizacijam in posameznikom enajstič podelil priznanja in nagrade za družbeno odgovornost Horus. S projektom želijo organizatorji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju. Priznanja se je tokrat razveselila tudi Večerova novinarka Branka Bezjak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Za letošnjo osrednjo slovensko nagrado za družbeno odgovornost se je potegovalo enajst pravnih oseb in posameznikov, ki so do 15. novembra oddali vloge na letošnjem razpisu. Vloge je nato pregledalo 13 neodvisnih strokovnjakov. Ocenjevalna komisija je razglasila deset finalistov ter podelila tri nagrade in šest posebnih priznanj.
V kategoriji majhna neprofitna pravna oseba je zmagala Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Doba Maribor, ki je za las premagala socialno podjetje Malo mesto iz Ljubljane. V kategoriji majhna profitna pravna oseba je nagrado prav tako prejelo mariborsko podjetje FlawlessCode, ki se ukvarja z informacijskim inženiringom. Tudi priznanje za projekt med neprofitnimi pravnimi osebami je ostalo v štajerski prestolnici, saj ga je za projekt Učni vrtovi kot medgeneracijski centri prihodnosti prejela tamkajšnja filozofska fakulteta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta