Priznanje OŠ Ivanjkovci: Na šoli deluje izjemen kolektiv

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
18.02.2020 16:09

Za številne projekte, pri katerih je najpomembnejša dobrobit učencev in pri katerih sodelujejo z Zavodom RS za šolstvo, so zaposleni na OŠ Ivanjkovci v ormoški občini prejeli prestižno priznanje Blaža Kumerdeja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Učenci so na OŠ Ivanjkovci slišani in upoštevani. 
Darja Lukman Žunec

Kolektiv Osnovne šole (OŠ) Ivanjkovci v ormoški občini se iskreno veseli prestižnega priznanja Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso, ki jo je razvil v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo. ​Na nagrado so zaposleni in učenci zelo ponosni, še posebno pa na zapisano v obrazložitvi: "Na šoli deluje izjemen kolektiv, ki pod vodstvom ravnateljice Nade Pignar vnaša v pouk najsodobnejše pristope, zgledno timsko sodeluje, spremlja sodobne didaktične smernice, učitelji pa imajo izreden posluh za glas učenca v učnem procesu in so tako zgled učeče se skupnosti."

Nagrade so veseli učitelji in učenci.  
Darja Lukman Žunec

Učenci so v središču

Kot poudarja ravnateljica Pignarjeva, so priznanje dobili za več projektov, med njimi je denimo Uvajanje formativnega spremljanja, "kar pomeni, da inovativno načrtujemo učna okolja za učence. Učencem s tem omogočamo izbirnost, odločanje in odgovornost, možnost izboljšanja dela, učenja in njihovih izdelkov. S tem zagotovimo učencem boljše razumevanje smisla učnih dejavnosti. Današnje generacije so drugačne, frontalni pouk zanje večinoma ni primeren in naloga učiteljev, ki so strokovnjaki na svojih področjih, je, da najdemo ustrezen pristop."

V šolo in nazaj peš

Eden od številnih projektov, ki so bili med učenci izredno lepo sprejeti, je Gibanje za zdravje, z njim si prizadevajo za dobro psihično in fizično počutje, zdravo prehrano z rednimi in uravnoteženimi obroki ter z obilico sadja in zelenjave, predvsem iz lokalnega okolja. Učenci so najbolj navdušeni nad pešačenjem v šolo in iz nje ter nad skupnim kolesarjenjem in tekom zunaj šolskih ur. Doslej so pešačili v šolo in nazaj en teden, letos so se na pobudo učencev odločili, da bodo pešačili kar dva tedna. Na šoli so zadovoljni, da so pešačenje podprli tudi starši. Pignarjeva: "Hoja je pod vodstvom učiteljev, pridružijo se nam tudi prostovoljci iz kraja in starši. Domačini ob poti denimo pripravijo kak topel napitek. S privarčevanim izkupičkom pri prevozih potem med počitnicami izpeljemo smučanje ali planinski izlet."

Nada Pignar, ravnateljica OŠ, je na delo svojih kolegov ponosna.  
Darja Lukman Žunec

Domiselne nadgradnje

Z Zavodom RS za šolstvo so uspešno sodelovali pri vpeljavi obveznega drugega tujega jezika (nemščine) in v dejavnostih projekta Bralna pismenost, ki so jih nadgradili z odprtjem krajevne knjižnice v šoli. Tu so še projekti Vsak torek v šoli, uvajanje prvega tujega jezika v prvi triadi ter Pogum in trajnostna mobilnost. Vendar je njihova odlika, da te osnovne projekte sami domiselno še razširijo in nadgradijo.
"S tem ustvarjamo spodbudno učno okolje tako za učence kot za zaposlene ter krepimo kulturo zaupanja, sodelovanja in odgovornosti. Usmerjeni smo v spremljanje napredka, personalizacijo pouka ter v smiselne in avtentične učne situacije s poudarkom na odgovorni in dejavni vlogi posameznika. In srečni smo, ko lahko na koncu rečemo, da smo res veliko delali in razmišljali, a nam je uspelo," sklene Pignarjeva.

Na slovesnosti ob podelitvi priznanja so sodelovali domala vsi zaposleni.  
Arhiv OŠ Ivanjkovci
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta