Ptuj: Nagrade za varnost v prometu, pri čemer so vedno novi izzivi

Hojka Berlič Hojka Berlič
09.07.2022 03:00

Nagrajencem javne agencije za varnost prometa se je za trud zahvalila tudi ptujska županja. Marjan Pšajd prejel zlati znak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrajenci javne agencije za varnost prometa
MO Ptuj

Najzaslužnejše posameznike in institucije na področju prometne preventive in varnosti s Ptuja je tudi letos županja Nuša Gajšek sprejela in jim čestitala za njihov izjemni prispevek. "Vsako leto smo postavljeni pred številne nove izzive. Razvoj ne teče zmeraj v smeri večje varnosti, ampak se pojavljajo tudi novi izzivi, nove okoliščine. Kdaj je dovolj urediti ceste, a potem se pojavijo električni skiroji in električni avtomobili, ki imajo svojo dinamiko, so tihi. Z vsem tem se moramo ukvarjati tudi pri zagotavljanju varnosti," je ob podelitvi poudarila Gajškova.

Svečano listino agencije za varnost prometa je letos prejela Gimnazija Ptuj, ki sodeluje na področju prometne preventive že več kot 20 let. Srebrni znak je dobila Vesna Sodec Grula, zaposlena v Vrtcu Ptuj, kjer od vsega začetka veliko pozornost namenja vzgoji otrok na področju prometne varnosti, je tudi članica sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) ptujske občine. Srebrni znak je prejel tudi Luka Žižek, ki je že sedmo leto mentor prometnega krožka na OŠ Ljudski vrt in mestni svetnik ter tudi član SPVCP ptujske občine.

Zlati znak je letos prejel Marjan Pšajd, ki je aktiven član Združenja šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj vse od leta 1972. "Od svoje rane mladosti deluje na področju prometa in prometne preventive. V svoji aktivni delovni dobi je bil zaposlen kot voznik avtobusa. Svoje delo je opravljal vestno in odgovorno. Po upokojitvi se je posvetil aktivnejšemu prostovoljnemu delu v ZŠAM Ptuj in ljubiteljski kulturi v dramski sekciji Grajena, več let pa je kot dedek Mraz razveseljeval najmlajše po ptujskih četrtnih skupnostih. Marjan Pšajd je bil pobudnik več preventivnih akcij, ki so postale tradicionalne in se izvajajo še danes," so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta