Ptujski futsal spet med elito

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
07.04.2019 00:52

Trener Dejan Kraut in predsednik kluba Robi Koderman sta prepričana, da bo ekipa tudi v prvi ligi konkurenčna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi prvoligaš s strokovnim vodstvom
Igor Napast

Privrženci futsala na Ptuju bodo po letu 2010 spet spremljali tekme prve lige. Ekipa Hiša daril Ptuj, ki je v drugoligaškem prvenstvu za nogometaši Tomaža Šic bar osvojila drugo mesto, je v kvalifikacijah za popolnitev prve lige s skupnim rezultatom 9:5 premagala Ivančno Gorico. V polni dvorani OŠ Ljudski vrt na Ptuju so tekmeca na povratni tekmi ugnali s 4:1. Ekipa trenerja Dejana Krauta, nekdanjega kapetana slovenske reprezentance v futsalu, za katero je Mariborčan odigral 50 tekem, je že po prvi tekmi verjela, da se lahko uvrsti med prvoligaše.
"Tekma v Ivančni Gorici je pokazala, da ne zaostajamo za tekmecem, ki je imel prednost le v tem, da je v minuli sezoni igral v prvi ligi in odigral več tekem proti kakovostnim ekipam. Pred povratno tekmo sem fante opozoril, da moramo pred svojimi gledalci potrditi zmago. Zaigrali so, kot sem pričakoval, in po tekmi smo se skupaj z navijači veselili velikega upeha," je dejal Kraut. "Če bo ekipa ostala, kot je, in s še kakšno okrepitvijo, ni bojazni, da tudi v elitni ligi ne bi igrali dobrega nogometa in bili konkurenčni," je dodal.
Podobnega mnenja je tudi predsednik kluba Robi Koderman. "Vesel sem, da nam je uspel veliki met, uvrstitev v prvo ligo, ki smo jo, če sem iskren, načrtovali šele čez leto dni. Toda fantje so prikazovali odlične igre in si zaslužili napredovanje. Vemo, kaj prinaša igranje med prvoligaši, zavedamo se, da moramo imeti kakovosten igralski kader in da potrebujemo tudi več denarja. Sedaj je premor in videli bomo, kakšne so trenerjeve želje in želje igralcev. Radi bi jih zadržali v klubu in morda pripeljali še kakšno okrepitev. Vse je stvar dogovora," je pojasnil.
Ptujski futsalerji so v drugi ligi v 18 tekmah 16-krat zmagali in dvakrat izgubili in z 48 točkami na lestvici le za točko zaostali za ekipo Tomaža Šic bar. Dali so 136 golov in jih dobili 38, najboljši strelec ekipe je bil z 31 goli Bojan Klemenčič. Tretje mesto je s 26 goli na lestvici strelcev osvojil Aleš Vrabel. Ekipo Hiša daril Ptuj sestavljajo še Luka Stepišnik, Darko Domjan, Urban Senekovič, Thomas Pihler, Timotej Kotnik, Tomaž Murko, Esat Ramadani, Marko Senekovič, Matija Letonja, Marcel Vindiš, Jernej Katan, Nejc Tušek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta