Rekordna udeležba na turnirju Footgolf Open Ptuj 2024

rr
19.07.2024 12:30

Udeležuje se ga 153 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav, kar je največ, kolikor so jih doslej v footgolfu gostili v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s turnirja Footgolf Open Ptuj 2023
Črtomir Groznik

Footgolf klub Ptuj in Footgolf zveza Slovenije sta v zadnjih petih letih tradicionalno organizatorja največjega slovenskega turnirja v footgolfu, ki se je v devetih letih razvil na sedmih slovenskih golf igriščih. Letošnji največji mednarodni turnir v footgolfu I Feel Slovenia Footgolf Open - Ptuj se je začenja danes na Ptuju in bo potekal do nedelje. Udeležuje se ga 153 tekmovalk in tekmovalcev iz 12 držav, kar je rekordno število tekmovalcev v footgolfu, ki so jih gostili v Sloveniji. "Z odličnim sodelovanjem evropskih footgolf zvez in svetovne footgolf zveze FIFG se v Slovenijo vedno znova vračajo številni najboljši tekmovalci. Po dveh izjemnih turnirjih na Ptuju, kjer je domačin Uroš Krajnc kar dvakrat premagal svetovno elito, so na Ptuju ponovno zmage željni tekmovalke in tekmovalci.

Na Ptuju bo tekmovanje v petih kategorijah. Te so: mladinska do 18 let, absolutna med ženskami, moška do 46 let, seniorska med 46. in 55. letom ter super seniorska nad 55 let. Na ptujskem golf igrišču so ponovno aktualna svetovna prvakinja Lucia Čermakova iz Slovaške in Bence Basckai iz Madžarske, oba sta slavila lansko leto na SP v Orlandu, Bela Lengyel, ki je kot prvi svetovni prvak v letu 2012 zmagal na domačem terenu na Madžarskem, in Matias Perrone, Argentinec, ki je slavil v Marakešu leta 2018. Slednji je osvojil največja turnirja v Italiji in Švici v minulih tednih ter je v Sloveniji, da si pridobi naslednji naslov, ki pa bo v izjemno močni konkurenci zelo težko dosegljiv. Slovenski footgolf je v dosedanjem delovanju dokazal, da so v Sloveniji odlični igralke in igralci, ki so sposobni uvrstitve v sam evropski vrh. Prav zato bo tokratno tekmovanje še bolj zanimivo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta