Selnica ob Dravi: Podelili priznanja za lepo urejeno okolico domov

ŠTR
10.04.2022 03:00

Turistično društvo Selnica ob Dravi že vrsto let nagrajuje lepo urejene domove, s čimer krajani kažejo spoštljiv odnos do okolja in kraja, meni predsednica društva Ivanka Frešer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekateri nagrajenci z gosti prireditve in predsednico društva Ivanko Frešer (desno)
Foto Anka

V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi je bila prejšnji četrtek sklepna prireditev s podelitvijo priznanj in plaket v akciji Zlata vrtnica, ki jo že vrsto let prireja tamkajšnje turistično društvo. Vsakoletno ocenjevanje po besedah predsednice društva Ivanke Frešer spodbuja k razmišljanju, da je za lep dom in okolico včasih potrebnega samo malo truda, dobre volje in sodelovanja.

Tudi v prihodnje bo društvo kot pobudnik in nosilec podelitve priznanj in plaket Zlata vrtnica nagrajevalo urejenost, izvirnost in prizadevnost, hkrati si tudi želijo, da bi akcija pritegnila še več občanov. Navsezadnje pa so kraji lepi tudi zaradi ljudi, ki jim dajejo vsebino in smisel.

Prireditve so se udeležili tudi gostje, med njimi poslanka državnega zbora Bojana Muršič, Borut Ambrožič in Karin Bejo iz Hortikulturnega društva Maribor, sekretarka Štajerske turistične zveze Nevenka Kaučič, ravnateljica osnovne šole in vrtca Manja Kokalj ter kraljica jabolk Eva Vrčko. Obiskovalci so uživali v lepem kulturnem programu, ki so ga pripravili učenci Osnovne šole Selnica ob Dravi, Twirling kluba in Kulturnega društva Balans, v smiselno celoto pa ga je povezala Damjana Očko. Zaigrali so tudi harmonikarji iz Gradišča na Kozjaku.

Foto Anka

Priznanja za leto 2021 je prejelo 20 družin in posameznikov, in sicer družina Mandl-Kraner, družina Praznik, kmetija Jeršič, kmetija Sivec s Svetega Duha na Ostrem vrhu, družina Vališer, Alojz in Tončka Možič, kmetija Grušovnik-Pinter, Inge Pušnik, družina Kalezič, Marjana Lorber, družina Cebek-Savec, družina Knaver, družina Hafner, družina Marčun, družina Grušovnik, družina Grašič, družina Pajtler, družina Masilo-Vavh, družina Flakus in Marija Mijavšek in Franc Kelc. Plaketi Zlata vrtnica pa sta prejela Jelka in Jože Furh in družina Praprotnik-Jaunik. Ob koncu je Frešerjeva podelila še posebno nagrado Marjanu Pajku za dolgoletno delo v upravnem odboru društva in pomoč pri večini delovnih akcij, ki jih društvo opravlja že vrsto let.

"Če drži rek, da zgledi vlečejo, se v prihodnje obeta veliko inovativnosti in zdrave tekmovalnosti pri lepšanju videza kraja in občine kot celote. Kar je spodbudno, saj ni lepšega, kot je pogled na skrbno urejene zelenice, gredice, balkone, ki se šibijo pod čudovitimi pelargonijami in drugim cvetjem. Zato hvala vsem, ki skrbijo za sozvočje z naravo in zaradi katerih se ljudje tukaj dobro počutijo," je dodala predsednica TD Selnica ob Dravi Ivanka Frešer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta