Selnica ob Dravi: Zaživeli brezplačni prevozi za starejše

ŠTR
27.03.2022 04:15

V sodelovanju z lokalnimi društvi so na voljo prevozi za starejše, ki zaradi različnih razlogov sedaj redko zapuščajo dom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Električno vozilo za prevoze starejših
Du Selnica Ob Dravi

Občina Selnica ob Dravi je v sodelovanju z Društvom upokojencev Selnica ob Dravi in Fala ter Krajevno organizacijo Rdečega križa Selnica ob Dravi v marcu pričela izvajati projekt Kobanc – prevoz za starejše. Namenjen je starejšim prebivalcem občine, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Do prevoza so upravičeni starejši od 65 let, ki nimajo sorodnikov oziroma so ti zaposleni. Za naročilo prevoza je treba poklicati na telefonsko številko 02/ 67 30 207 ali 02/ 67 30 202 od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. Za rezervacijo prevoza je treba poklicati in ga naročiti vsaj tri dni prej.

"Ta način omogoča, da zagotovimo prevoz kar največjemu številu ljudi. Ob vikendih in praznikih se prevozi ne izvajajo. Za nadaljnjo komunikacijo poskrbijo koordinatorji pri društvu upokojencev. Vozniki prostovoljci so komunikativni ljudje in potniki bodo med vožnjo z njimi lahko klepetali in se dobro počuti. Hvala prostovoljcem in vsem organizatorjem," so še zapisali v občini.

Kakor smo že poročali, je Občina Selnica ob Dravi za namene prevozov starejših občanov kupila električni avtomobil. Potem ko so pripravili pravilnike, usposobili šoferje in uredili vse potrebno, se sedaj projekt lahko začne izvajati v praksi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta