Središče ob Dravi: Priznanje za voznike prostovoljce

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
19.05.2023 07:00

Najvišje priznanje središke občine so tokrat namenili desetim prostovoljcem, ki starejšim pomagajo z brezplačnimi prevozi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Središče ob Dravi

Pred kratkim so v Središču ob Dravi praznovali občinski praznik. Skupno so pripravili kar 15 različnih kulturnih, športnih in družabnih dogodkov. Na osrednji slovesnosti v lepo obnovljeni dvorani Sokolana je župan Toni Jelovica zaslužnim občanom podelili priznanja in plaketo. V govoru pa je spomnil na žalostne dogodke iz časa druge svetovne vojne, ki so jih izbrali za datum praznovanja, ter na domačine, talce, ki jih je upiranje okupatorju stalo življenja: "Spomin nanje in vse, ki so po vojni na domačih tleh življenje gradili naprej in postavili trdne temelje za boljše življenje, ostaja neomajna spodbuda za nadaljnjo skrb za razvoj domačega kraja."

Opravili so skoraj 200 prevozov

Priznanje občine Središče ob Dravi so letos prejeli vozniki prostovoljci Anton Horvat, Andreja Resman, Marjan Kolarič, Ivan Lazar, Franc Medik, Stanko Ploh, Jože Šef, Jože Rakuša, Nataša Šoštarič in Marjeta Vaupotič. Od leta 2019 vsak dan v okviru vseslovenskega projekta starejšim občanom zagotavljajo brezplačne prevoze in jim pomagajo k večji mobilnost ter prispevajo k večji družbeni vključenosti starejših in osamljenih. Najpogosteje prostovoljci uporabnike brezplačno popeljejo do zdravstvenega doma, različnih uradov in ustanov ter do trgovin. Odkar delujejo, so opravili že okoli 200 prevozov, od tega so šoferji prostovoljci s svojimi osebnimi avtomobili opravili kar 45 prevozov.

Za ustvarjalnost domačinov

Posebno priznanje središke občine so letos podelili pevskemu zboru Društva upokojencev Središče ob Dravi ob 25. obletnici delovanja. S petjem so sprva začeli kot mešani pevski zbor, danes pa v njem pojejo le pevke. Lani so s samostojnim koncertom obeležile 25 let delovanja zbora. Od začetka v njem prepevata Mira Medik in Frančka Masten, zadnja leta pa zbor vodi Lucija Pocrnja. S svojimi nastopi prispevajo k vsebini prireditev v občini in širše. Udeležujejo se revij pevskih zborov Javnega sklada za kulturne dejavnosti, revij Pokrajinske zveze društev upokojencev Ptuj in sodelujejo na prireditvah medgeneracijskega sodelovanja Zveze društev upokojencev Slovenije v Ljubljani, Festivala za tretje življenjsko obdobje ter medobčinske zveze društev upokojencev Ormož. Bronasto plaketo občine je tokrat prejela Blanka Zdenka Slavič, dolgoletna prizadevna članica Turističnega društva, ki je pogosto pobudnica zanimivih razstav v avli občinske stavbe. Zna poiskati nove možnosti za ustvarjalnost domačinov vseh generacij iz vseh delov občine. S svojim bogatim znanjem in izkušnjami na različnih področjih pa rada pomaga tudi drugim društvom v kraju. Dva mandata je bila predsednica Društva upokojencev Središče ob Dravi. Znana je še po tem, da vodi skupino ljubiteljev književnosti, ki se je poimenovala Dravulice. Prav ta neformalna oblika srečevanja je vodstvo matične ormoške knjižnice spodbudila, da so ustanovili več knjižnih klubov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta