Središče Ptuja: Z novim letom novi prometni režim

Hojka Berlič Hojka Berlič
29.12.2019 01:33

Kot so sporočili s ptujske občine, bodo s 6. januarjem znova odprli promet po Slomškovi ulici, in sicer kot območje umirjenega prometa, v katerem je hitrost omejena na 10 kilometrov na uro. Pri tem parkiranje v območju na novo urejenega tlakovanja ne bo dovoljeno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slomškova je zaradi tlakovanja trenutno še zaprta.
Hojka Berlič

Miklošičeva ulica ostaja zaprta za promet in bo tudi v prihodnje urejena kot območje za pešce. Vožnja z motornimi vozili v območju za pešce je sicer "dovoljena stanovalcem s stalnim ali začasnim prebivališčem na območju, ki je določeno kot območje za pešce, gospodarskim družbam, obrtnikom, samostojnim podjetnikom in društvom, če imajo ti zagotovljen prostor za parkiranje vozila na dvoriščih ali znotraj območja za pešce", pojasnjujejo na občini.
Na območju Slomškove ulice pred ptujsko upravno enoto bodo uvedli območje kratkotrajnega parkiranja z možnostjo brezplačnega parkiranja do ene ure, enako kot na Slovenskem trgu. Prav tako s 6. januarjem bodo ponovno zaprli Ulico heroja Lacka, ki je bila do zdaj odprta za dostavo. Z odprtjem Slomškove pa bo ponovno na voljo tudi linija brezplačnega mestnega avtobusa, ki ima postajališča Tržnica, TIC in OŠ Olge Meglič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta