Starše: Gasilci z novim vozilom že na intervenciji

Katarina Trstenjak
12.02.2020 16:50
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo gasilsko vozilo so kupili po 23 letih.
PGD Starše

V petek, 7. 2., je bil za gasilce iz Starš prazničen. Končno je namreč v garažo zapeljalo novo gasilsko vozilo (GVC), ki lahko prepelje 3000 litrov vode. Novo pridobitev si je ogledalo precej članov in drugih vaščanov, navdušeno pa so jo sprejeli otroci, saj kar niso hoteli iz tehnološko moderno opremljenega avtomobila.
Zgodba o novem gasilskem vozilu se je v Staršah pričela pisati avgusta 2018, ko so podvozje mercedesa atego pripeljali iz Nemčije. V gasilsko vozilo ga je nadgradilo podjetje Vozila Pušnik, kjer so avtomobil ustvarjali od septembra 2019. "Za naše gasilsko društvo to pomeni veliko pridobitev, saj je prejšnje vozilo staro že 23 let. V tem času pa so se gasilska tehnika in način posredovanja in tudi vrste intervencij precej spremenili," je dejal poveljnik starških gasilcev Matija Krajnc. Novo gasilsko vozilo je stalo 210.000 evrov, denar pa je društvo pridobilo iz različnih virov: gasilci so dolga leta varčevali, nekaj denarja je zagotovila občina, zbirali so staro železo, zmagali so na natečaju Naj gasilsko društvo, sodelovali v kvizu Milijonar in tako pridobili nekaj denarja ... "Zavedati se je treba, da avta nismo kupili zase, ampak za občane, za pomoč njim, in prvič smo z njim posredovali že v ponedeljek ob vetru, ki je dvignil streho na osnovni šoli v Staršah," je dejal poveljnik in dodal, da jim je nova oprema (vrvi, pasovi), ki je prej niso imeli, prav tako že prišla prav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta