Starše v času koronakrize: Nova realnost za podjetnike

Katarina Trstenjak
13.04.2020 04:57

Občina Starše je sicer sprejela nekaj ukrepov za zajezitev posledic krize, a nekaterim podjetjem, kmetom se je prodaja prepolovila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prodaja domačih jogurtov in drugih izdelkov se je prepolovila.
Boštjan Selinšek

Tudi v občini Starše se zadnji dnevi, tako kot drugod po svetu, vrtijo okrog novega koronavirusa in ukrepov za njegovo zajezitev. Ob tem, da je občina priskrbela pralne maske iz blaga, je občinski svet sprejel še nekaj ukrepov za zajezitev posledic. Na predlog občinske uprave so potrdili sklep za oprostitev plačila omrežnine gospodinjstvom za odvajanje in čiščenje odplak za marec, april in maj, ravno tako so najemniki prostorov v občinski lasti oproščeni plačila najemnine za te mesece. Civilna zaščita je zaščitne maske in razkužila najprej zagotovila ranljivejšim skupinam, oskrbela je tudi domače trgovine in gasilce.
Preko krajevnih organizacij Rdečega križa Starše in Marjeta ter Društva prijateljev mladine Starše so razdelili živilske humanitarne pakete. Osnovna šola Starše pa se je odločila ostalo hrano iz šolskih kuhinj razdeliti pomoči potrebnim družinam z otroki. "Imamo tudi prostovoljce, ki občanom gredo v trgovino in lekarno, ki ni v naši občini," je povedal poveljnik civilne zaščite v občini Starše Ivan Paveo in dodal, da je bilo največ klicev ob začetku pandemije, ko so ljudje želeli maske in razkužila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta