Sveti Nikolaj je v Račah varoval ribiče. Najboljši je ujel 3,5-kilogramskega krapa

ŠTR
22.08.2020 06:00

Ob ribniku v Račah se je zbralo 33 ribičev v enajstih ekipah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klub upokojenih delavcev MNZ Maribor

Štajerska premore mnogo ribnikov in jezer, ki ponujajo številne užitke v mirnem in lepem okolju, tudi v ribolovu. Med take spadajo Rački ribniki, ki so eden lepših revirjev za ribolov. Z njimi gospodari Ribiška družina Rače. Trinajstega avgusta se je naredil krasen dan, kot nalašč za ribiško druženje in tekmovanje, zato so se ribiči zbrali ob ribniku v Račah. Tekmovanje v ekipnem in posamičnem ribolovu za prehodni pokal kluba je organiziral Klub upokojenih delavcev MNZ Maribor. Ob ribnik so povabili ljubitelje ribolova iz vrst upokojenih in aktivnih delavcev MNZ in policije.

Ribe niso ukanile izkušenih ribičev

Zbralo se je 33 ribičev v 11 ekipah. Jutranje gostoljubje jim je izkazal neumorni predsednik RD Rače Silvo Koren. Po napotkih za zdrav, varen in uspešen ribolov so se tekmovalci odpravili na izžrebana mesta. Kar štiri ure "so se lovili z ribami". Medtem jih je varoval zavetnik ribičev sveti Nikolaj in jim prinesel veliko ribiške sreče. Tekma se je ves čas odvijala v športnem duhu, brez zapletov in po tekmovalnih pravilih. Končni zmagovalec ni bil znan do zadnjega tehtanja in objave končnih rezultatov, kar je prispevalo k tekmovalnosti ribičev do konca. Kot vedno so ribiči tarnali, da ribe niso "prijemale", in navajali za to številne razloge. A izkušenih ribičev niso ukanile in so jih ulovili več kilogramov.

Ujel 3,5-kilogramskega krapa

Za naj ribiča je bil razglašen Andrej Voršič in za nagrado prejel simboličen pokal. Ulovil je kar 28,2 kilograma rib, med njimi tudi krapa, težkega 3,5 kilograma. Naj ribič je ob tem povedal, da je že 12 let ribič, in hudomušno dodal, da ni običajno, da slavi kot naj ribič. Dostikrat je že osvojil prvo mesto, velikokrat pa je bil tudi zadnji. Takšna je pač ribiška sreča, je v stilu pravega ribiča zaključil svojo predstavitev Andrej Voršič.
Zbrane je nagovoril tudi račko-framski župan Branko Ledinek in se zahvalil za odlično organizacijo in izvedbo tekmovanja "v teh težkih časih". Tekmovalcem je čestital za dosežene rezultate in jim tudi v prihodnje zaželel dober prijem. Prijeten sončen dan so zbrani zaključili v senci s pogledom na čudovito okolje račkih ribnikov. Ob tem so se zavedeli, kako pomembno je srečevanje in druženje ljudi, čeprav na socialni distanci. Zato so se razšli v želji in upanju, da se čim prej spet snidejo. (štr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta