Tone Partljič v Pesnici dobil dvorano

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
01.07.2023 07:30

Pesniška častna občanka je postala Veronika Frajzman, vrsto let dejavna na humanitarnem področju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Častna občanka Veronika Frajzman in pesniški župan Gregor Žmak
Anita Kirbiš

Na Občini Pesnica so si za občinski praznik izbrali 27. junij - dan, ko je bil ob slovenski osamosvojitveni vojni zaustavljen agresor na mostu čez reko Pesnico. Na osrednji svečanosti, 21. junija, v Večnamenskem kulturno podjetniškem centru Pesnica (VKTPC), kjer je za uverturo zaigrala Pihalna godba Občine Pesnica, so se zbrali vabljeni, med njimi častni občani, predstavniki političnega in kulturnega življenja v občini in nagrajenci. Slavnostni govornik je bil pesniški župan Gregor Žmak, ki je s podžupanom Andrejem Ropičem podelil letošnja priznanja. Program je povezovala radijska moderatorka, knjižn ičarka in pravljičarka ter voditeljica Darinka Čobec.

Častna občanka je postala Veronika Frajzman za prispevek na področju humanitarnih dejavnosti in dolgoletnega vodenja Krajevnega odbora Rdečega križa Pesnica. "Kljub častitljivim letom bom delala, dokler bom zmogla, za dobrobit ljudi. Z dobro ekipo mi je delati v veselje, zato je to priznanje za vse nas. Apeliram pa na mlade, da se vključujejo v delo kraja in društev, saj na mladih svet stoji," je v zahvalnem nagovoru povedala nagrajenka. Prejemnika zlatega občinskega grba sta Stojan Krajnc za dolgoletno in aktivno delo na področju športa in kulture ter vodenja KS Pesnica in DU Pesnica ob 70-letnici delovanja. Županova priznanja so prejeli Andreja Senčar za dosežke na področju ljubiteljskega gledališča ter angažiranosti na vseh področjih lokalnega kulturnega življenja, Davorin Rojko za dolgoletno delo v Športnem društvu Jakobski Dol, Jožica Potrč za prispevek na področju nevrofizioterapije, Marija Horvat za aktivno in dolgoletno sodelovanje v KO RK Pesnica, Oktet Pesnica za dolgoletno in neizmerno pripadnost občini, ki že več kot 35 let prepeva v isti zasedbi, ter Nada Žmavc za neprecenljivo poslanstvo pri negovanju ljubiteljske kulture v Jakobskem Dolu, humanitarnost in dobrodelnost.

Prejemniki priznanj občine Pesnica so bili KUD Marice Kerenčič Pesnica, Silva Zinner za pomoč društvom v kraju ter dolgoletno aktivno delo v DU Jarenina, Dorica Žugman za dolgoletno aktivno delo v DU Pesnica ter skrb za družabno življenje starejših, Elizabeta Štajdohar za humano in požrtvovalno delo ter dolgoletno aktivno delovanje v DU Jarenina. V zaključnem delu je bil predstavljen dokumentarni film Hotel sem prijeti sonce o življenju in delu Toneta Partljiča v režiji Bojana Jurjaševiča. Ob tej priložnosti so izkazali posebno čast lavreatu Tonetu Partljiču, tudi častnemu občanu, in veliko dvorano VKTPC preimenovali v Večnamenski center Pesnica - Kulturna dvorana Toneta Partljiča. Ob vsem tem je bil Tone Partljič ganjen in hvaležen svoji Pesnici, kjer je preživljal mladost in s katero je v zadnjem času ponovno tesno povezan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta