Tradicionalna slovenskobistriška prireditev najverjetneje v prilagojeni obliki

15.08.2021 04:20
Vsako leto, predvidoma v začetku septembra, v Slovenski Bistrici pripravljajo Podobe bistriških domačij. Prireditev uspešno povezuje slovenskobistriško podeželje z mestom Slovenska Bistrica.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podobe bistriških domačij leta 2019
CDUO Rokodelska zadruga Slovenska Bistrica

Gre za preplet dediščine kmetijstva in turizma, ob bogati naravni in kulturni dediščini, ohranjanju starih obrti in običajev, predstavitev razvoja kmetijstva kot priložnosti za prihodnost, različne razstave in predstavitve rokodelskih znanj. Lani je sicer tradicionalna prireditev zaradi epidemije koronavirusa odpadla, kako bo z letošnjo, že 25. po vrsti, ni povsem jasno.

"Kar se tiče organizacije, seveda z izjemo negotovosti, bistvenih sprememb ni: ravno tako se izvajajo organizacijski postopki in priprave, le da je izvedba, se pravi zaključni, bistveni del nekega dogodka ali prireditve, vseskozi negotova," pojasnjuje Tomaž Repnik, direktor RIC-a Slovenska Bistrica.

Trudijo se, da bi bile letošnje Podobe bistriških domačij izvedene. "Najverjetneje pa bo to v prilagojeni obliki. Določene aktivnosti, recimo strokovni posvet, bi sicer načeloma lahko bile izvedene preko spleta, a si prizadevamo, da bi bila možna izvedba v živo, ki zagotovo prinese določeno dodano vrednost. Istočasno je interes izvesti vsakoletno razstavo kruha, potic in gibanic, druge spremljevalne aktivnosti pa bomo prilagodili sprotnim razmeram," dodaja Repnik. Prireditev je načrtovana za drugi konec tedna v septembru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta