Tretjeligaška konkurenca v nogometu močna: Danes derbija v Dobrovcah in v Račah

Damijan Toplak Damijan Toplak
10.04.2023 05:30

Nogometni ekipi iz Dravskega polja, Dobrovce in Rače, tik pod vrhom tretjeligaške konkurence, to soboto pa gostita prvouvrščeni ekipi Dravinje in Vidma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Premium Dobrovce so se v Brežicah veselili že devete zmage v tej sezoni.
NK Premium Dobrovce

Tretjeligaši nadaljujejo nogometno prvenstvo tudi v vzhodni skupini. Na lestvici je s 34 točkami še vedno prva konjiška Dravinja, sledi ekipa Bosch Bračič Videm (31 točk), na odličnem tretjem mestu je Premium Dobrovce (30 točk), prav tako na zelo dobrem četrtem mestu so nogometaši Rač (29 točk), ki so novinci v ligi. V drugo ligo se bo uvrstil zmagovalec lige, predsednik NK Premium Dobrovce, Robert Meznarič, pa napoveduje, da se zavoljo kadrovskih, infrastrukturnih in finančnih zahtev ne bodo odločili za napredovanje, tudi če bo njihov klub na koncu sezone na prvem mestu.

"Po petih tekmah spomladanskega dela prvenstva imamo štiri zmage z 2:1 in en poraz z 0:1. Glede na stanje v članski ekipi (poškodbe, kartoni) smo z rezultati več kot zadovoljni. Naš prvi cilj je še vedno biti stabilen tretjeligaš in se uvrščati med prvih sedem ekip lige. Smo pa praktično vse ekipe do enajstega mesta na lestvici glede obstanka v ligi varne, saj je ekipa Posavje Krško izstopila iz tekmovanja, Šmartno 1928 ima le štiri točke, Koroška Dravograd pa sedem. Ker pa igramo to soboto ob 18. uri doma z drugouvrščeno ekipo Vidma, ko se v ekipo vrača kar nekaj prej poškodovanih in kartoniranih igralcev, bi se lahko z morebitno zmago zavihteli celo na drugo mesto," razloži Meznarič. Predsednik nogometnega kluba iz Dobrovc je zadovoljen tudi z obiskom na domačih tekmah, ko se redno zbere 200 do 250 gledalcev, kar za kraj z 840 prebivalci ni malo. Opaziti je, da njihove tekme obiskujejo tudi gledalci iz drugih krajev miklavške občine - pa tudi iz sosednjih občin, kar predsednika kluba veseli. V soboto ob 16. uri bodo Rače gostile vodilno Dravinjo.

Nogometaši Rač se lahko pohvalijo s številnimi navijači, ki jih spremljajo tudi na gostujočih tekmah.
NK Rače

Nekaj več veselja se je v zadnjih tednih vrnilo tudi v vrste NK Miklavž. Predsednik njihovega kluba, Miran Đuran, razloži, da je njihov obstanek v 1. ligi MNZ Maribor odvisen tudi od dogajanja v višjih nogometnih ligah, saj naj bi zavoljo reorganizacije njihove lige letos predvidoma obstalo le deset od 14 ekip. NK Miklavž je z 18 točkami na 11. mestu, v ponedeljek, 10. aprila, pa bodo ob 17. uri gostovali pri Jurovskem Dolu, ki je z 22 točkami deseti. "V članski konkurenci je naš prvi cilj obstanek v 1. MNZ ligi, v nekaj letih pa bi se radi uvrstili v tretjo ligo, kar nam je pred leti že skoraj uspelo. Bolj zadovoljni smo lahko z rezultati naših mlajših selekcij - in na teh domačih igralcih želimo graditi bolj svetlo prihodnost tudi naše članske ekipe," sklene prvi mož miklavškega nogometnega kluba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta