Turizem na Dravskem polju: Na dvorišča z avtodomom

Slavica Pičerko Peklar
31.07.2021 04:00
Snovalcem turističnega razvoja Dravskega polja, ki so vse bolj prepoznavni pod blagovno znamko Visit Ravno polje, ne zmanjka zamisli, kako nagovoriti kar največ obiskovalcev, pa so tako skupaj z domačini sklenili kar na njihova dvorišča povabiti domače in tuje avtodomarje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob Zelenem jezeru je mogoče prenočiti z avtodomom. Foto: Slavica Pičerko Peklar
Slavica Pičerko Peklar

Te je tako to poletje že videti ob Zelenem jezeru, oskrbovanem postajališču, ki ponuja tudi številne možnosti rekreacije tako na in v vodi kot v naravi, kjer je mogoče kolesariti ali se odločiti za kak daljši sprehod po gozdu in med polji do bližnjih vasi in občinskih središč občin, ki so se povezale v turistično destinacijo Visit Ravno polje.

Kidričevo, restavracija Pan s parkirišči za avtodome Foto: Arhiv Visit Ravno Polje
Arhiv Visit Ravno Polje

Poleg občine Kidričevo so to še občine Starše, Miklavž na Dravskem polju, Hajdina in Rače - Fram. Poleg pestre kulinarične ponudbe in številnih krajevnih znamenitosti, ki jih domačini radi povežejo s svojimi ročnodelskimi krajevnimi znamenitostmi, je Kidričevo mogoče spoznavati tudi v zgodovinski luči, saj tja vabijo vojaško pokopališče in lepo urejene zgodovinske poti. Z avtodomom je mogoče postati tudi na kmetiji Žitnik v Starošincah, kjer jim bodo rade volje predstavili okolju prijazno kmetovanje, v Kidričevem so parkirišča za avtodome pri restavraciji Pan in okrepčevalnici Atila, kjer se popotniki lahko okrepčajo tako z dobro domačo hrano kot z jedmi svetovne kulinarike.

Brankin vrt v Brunšviku 
osebni arhiv

V Zlatoličje avtodomarje vabi kmetija Pal, kjer si je mogoče ogledati še zbirko starodobnih vozil, v Staršah je avtodomarjem prijazna gostilna Beno, v Dravskem dvoru pri gostilni King, v Miklavžu na Dravskem polju pri apartmajih Akacijev izvir, kjer je na voljo še domači bazenu. Ob tem na oglede vabijo grad Rače, botanični vrt Tal in Parzivalova pravljična dežela, mitrej, muzejska zbirka podeželja. Obiskati kaže muzej Pangea z največjo zbirko mineralov in fosilov v Sloveniji pa lepo obnovljen dvorec Sternthal, Brankin vrt, Snežkin gobarski park, Konjeniški park Starošince

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta