V Cerkvenjaku dodali odbojkarsko igrišče

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
02.09.2023 07:00

Medgeneracijski park Vitalin v Cerkvenjaku raste in služi svojemu namenu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo odbojkarsko igrišče v Cerkvenjaku
Vito Kraner

Besedna zloženka Vitalin je sestavljena iz besed VITA in baLIN, kar oriše namen tako poimenovanega medgeneracijskega parka v naselju Kadrenci v Cerkvenjaku. Občina Cerkvenjak je pred tremi leti začela urejati park in najprej uredila 180 kvadratnih metrov veliko balinišče z dvema igralnima površinama ter nekaj manj kot 50 kvadratnih metrov velikim pomožnim objektom za pogostitev udeležencev, pomožno shrambo in sanitarijami. Uredili so tudi parkirišče in wi-fi točko. Gre za enega večjih projektov občine na področju športa in rekreacije, ki ga nameravajo z leti nadgraditi v več fazah. V sklopu parka Vitalin so tako letos poleti v drugi fazi dodali igrišče za odbojko na mivki z varovalnimi ograjami in razsvetljavo.

Preko javnega razpisa so za ureditev odbojkarskega igrišča na mivki prejeli sofinanciranje slabe polovice vrednosti investicije s strani Fundacije za šport. Izvajalec del je bilo lokalno podjetje Lors, igrišče za odbojko pa je bilo že letošnje poletje zelo priljubljena točka za preživljanje prostega časa predvsem mlajših generacij. Lastnik in upravitelj parka je občina, balinišče pa upravlja Društvo upokojencev Cerkvenjak.

V sklopu bližnjega Športnorekreacijskega centra Cerkvenjak imajo urejena glavno in pomožno travnato nogometno igrišče, dve teniški igrišči, 120 metrov dolgo tekaško progo, pokrito kegljišče, strelišče, slačilnice, klubske prostore ter pokrito tribuno s 357 sedeži. Zadnja športna pridobitev, igrišče za odbojko, je na južni strani nogometnega igrišča v sklopu medgeneracijskega parka Vitalin. Na Občini Cerkvenjak so napovedali, da želijo v prihodnje urediti še fitnes na prostem, motorični park in tako imenovani pumptrack oziroma kolesarski poligon, za kar so že odkupili potrebna zemljišča.

V času načrtovane dograditve vrtca v središču Cerkvenjaka, ki bo poseglo na obstoječe območje igral, se bodo v medgeneracijskem parku lahko brezskrbno igrali tudi predšolski otroci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta