V Jakobu dočakali bum ustvarjalnosti

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
25.06.2022 03:00

V različnem kulturno-umetniškem ustvarjanju so bili uspešni ter prejeli številna priznanja in nagrade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jakobski glasbeni BUM 2022
Karmen Hadner

Po dveh letih, zaznamovanih z ukrepi, ki so močno krojili življenje na šolah, se je zgodil pravi jakobski bum ustvarjalnosti. V OŠ Jakobski Dol so učenci s svojimi mentorji učitelji v šolskem letu, ki se izteka, posvetili veliko energije kulturno-umetniškemu udejstvovanju. Predstavili so se na reviji plesnih skupin in folklorni reviji. Njihovi izdelki so bili izbrani in nagrajeni na literarnih in likovnih natečajih. Dramski krožek je za gledališko predstavo prejel srebrno plaketo JSKD.

Še posebej zavzeto so vse leto vadili mladi pevci pod vodstvom učiteljice Janje Kraner. Po uspešnem nastopu na območnem zborovskem BUM-u na Zgornji Velki so želeli čarobno moč glasbe in njihovo veselje ob petju pokazati tudi domači publiki. Tako so v začetku junija pripravili koncert - Jakobski glasbeni BUM. Mladi pevci otroškega pevskega zbora Bubice in mladinskega pevskega zbora Metulji so z izbranimi skladbami priznanih slovenskih avtorjev navdušili polno telovadnico obiskovalcev. V goste so povabili še vrtčevski pevski zbor Sovice iz vrtca pri OŠ Jakobski Dol in mešani cerkveni pevski zbor KUD Jakob. Ubrano zborovsko petje so popestrili nastopi nadarjenih in zavzetih otrok. Zoja Hadner je zapela svojo pesem Življenje lepo je; za črno-bele tipke klavirja so sedle Aliya Stümpfl, Nika Očkerl in Zala Rose, slišali smo duet sester Stražišnik, Eme za klavirjem in Lare na flavti.

Celoten program je povezovalo več kot deset učencev z zanimivostmi iz sveta glasbe, vezne tekste je pripravila učiteljica Franja Senčič. Ravnateljica Zdenka Ekselenski je v govoru ob zaključku programa namenila vsem mladim ustvarjalcem na šoli tople besede zahvale in vzpodbude. Gromki aplavzi so nagradili vložen trud učencev in učiteljev, polna skrinjica dobrodelnih prispevkov za nove majice pevskih zborov pa je dokaz, da tudi starši radi priskočijo na pomoč in podpirajo ustvarjalnost jakobskih otrok.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta