V Kraigherjevi ulici na Ptuju bloka ne bo

Hojka Berlič Hojka Berlič
17.04.2019 15:53

Občina išče novo lokacijo za gradnjo neprofitnih in varovanih stanovanj. Povpraševanje po stanovanjih v nadstandardnem bloku, ki se še niti ne gradi, že presega ponudbo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prostoru bodočega bloka v Rabelčji vasi je trenutno mogoče videti le jamo, ki je ostala po arheoloških raziskavah.
Hojka Berlič

Trenutne potrebe kažejo, da bi na Ptuju potrebovali vsaj 80 novih neprofitnih stanovanj, pojasnjujejo na občini. Na javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki so ga zaključili februarja, je namreč prispelo 130 vlog, na prednostno listo upravičencev pa se je uvrstilo 116 ljudi.

Tudi varovana stanovanja

To pa niso edini pogovori o načrtovani gradnji. Z Nepremičninskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja se občina namreč dogovarja še o možnostih za prav tako nujno potrebno in že dolgo odlagano gradnjo varovanih stanovanj. V preteklosti je sicer gradnjo teh že načrtoval Dom upokojencev Ptuj. A kot je znano, zaradi razhajanj z občino glede cene za odkup takrat še občinskega zemljišča ob Potrčevi ulici do izvedbe projekta ni prišlo.

Na prostoru bodočega bloka v Rabelčji vasi je trenutno mogoče videti le jamo, ki je ostala po arheoloških raziskavah.
Hojka Berlič

Ponudba nad povpraševanjem

Kmalu po prvomajskih praznikih pa naj bi na Ptuju končno le zabrneli stroji na gradbišču novega bloka z 48 stanovanji v Rabelčji vasi, ki ga bo gradil zasebni investitor, podjetje Tames s Ptuja. To bo drugi blok zasebnega investitorja na Ptuju v zadnjem času. Vseh 38 stanovanj bloka Marof, ki ga je za trg gradilo Gradbeno podjetje Drava in je bil dokončan nedavno, je bilo že zdavnaj prodanih. Pa tudi za stanovanja v bloku, ki naj bi bila po besedah direktorja Roberta Šegule vseljiva jeseni 2020, naj bi bilo že zdaj več interesentov, kot je ponudbe, čeprav sploh še niso sklepali predpogodb in gre za nadstandardni blok.

Blok Marof je bil razprodan že veliko pred dokončanjem.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta