V Miklavžu veliko investicij v športu

14.08.2021 05:00
Medtem ko bo že kmalu realiziranih kar nekaj investicij v športne objekte v Dobrovcah, Miklavžu in Skokah, pa se gradnja kolesarske steze in kanalizacije v Dravskem Dvoru pomika v (neznano) prihodnost.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V dobrovškem športnem parku bodo letos izvedli številne investicije. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Miklavški župan Egon Repnik pojasni, da je kolesarska steza Dobrovce-Dravski Dvor v fazi projektiranja, kot je to predvideno za leto 2021. "Začetek gradnje te kolesarske steze je odvisen od dokončne pridobitve vseh zemljišč (nerešena sta še dva odkupa) in pridobivanja sofinancerskih sredstev. Po grobi oceni je vrednost investicije od 300 do 400 tisoč evrov, zato projekta za zdaj ne moremo financirati zgolj iz občinskega proračuna," razloži župan Repnik. Dodatno pove, da je predvidena enostranska mešana prometna površina (za kolesarje in pešce) po vseh standardih z javno razsvetljavo in bo izpolnjevala standarde primerne šolske poti do podružnične osnovne šole v Dobrovcah. Zaradi tlačnega voda kanalizacije pod predvideno traso ograje ni mogoče predvideti, zato bo med cesto in kolesarsko stezo zelenica v širini dveh metrov.

Dela bi nadaljevali v letu 2022

Miklavški župan se je dotaknil še projekta izgradnje kanalizacije v Ulici 8. februarja v Dravskem Dvoru, ki naj bi potekal po zadnjem časovnem načrtu, dogovorjenem z izvajalcem del, podjetjem Nigrad. Dela v proračunskem letu 2021 bodo zaključena predvidoma do konca poletja. Vrednost del bo s pločnikom med Lovsko ulico in Cesto v Hotinje, kot dodatnim delom, znašala približno 200 tisoč evrov.

Gradnja kanalizacije v Ulici 8. februarja v Dravskem Dvoru bo potekala še vsaj letos in prihodnje leto. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

"Časovnica pa še ni izdelana, saj je odvisna od prihodnjih evropskih oziroma državnih razpisov. Vsekakor želimo dela nadaljevati v letu 2022," obljublja župan Repnik.

Skoški fitnes na prostem

Živahno investicijsko dogajanje je tudi okrog športnega igrišča v Dobrovcah in v njeni okolici. Tam je za letos načrtovana prestavitev igrišča za odbojko, za kar je v občinskem proračunu predvidenih 8000 evrov. Precej del poteka tudi v lastni režiji društev in režijskega obrata občine. Izgradnja razsvetljave na nogometnem igrišču v Dobrovcah in igriščih v Športnem parku Miklavž (futsal, košarka) sta predvideni v jesenskem času. Za ta namen je v Dobrovcah predvidenih približno 80 tisoč evrov (tri četrtine te investicije bo sofinancirala EU), v Miklavžu pa okrog 15 tisoč evrov v celoti občinskih sredstev.

"V Skokah smo bili od Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) izbrani za postavitev fitnesa na prostem, občina bo pri tem poskrbela le za betonsko podlago, vse drugo pa prispeva družba SIJ v sodelovanju z OKS," doda Repnik.

Dodajmo, da to soboto ob 17.30 v Šmarju pri Jelšah nastope v novi sezoni tretje lige začenjajo nogometaši NK Dobrovce, medtem ko NK Miklavž za razliko od NK Zavrč in NK Krško Posavje ni imel sreče pri žrebu za uvrstitev v tretjeligaško konkurenco, tako da bo še naprej nastopal v I. medobčinski nogometni ligi MNZ Maribor in bo prihodnjo soboto, 21. avgusta, ob 17. uri na domačem igrišču gostil NK Duplek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta