V Pesnici z dobrodelno predstavo zbirali denar za šolske potrebščine

ŠTR
25.06.2022 05:30

Pred krajevnim praznikom Pesnice pri Mariboru (22. junij) so preteklo nedeljo v KUD Marice Kerenčič Pesnica odigrali dobrodelno predstavo za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V imenu Društva prijateljev mladine Pesnica je simbolično zbrani denar na odru prevzela predsednica društva Katja Črnčec.
Matjaž Partlič

V Kulturno-umetniškem društvu (KUD) Marice Kerenčič Pesnica so še petič pred domačo publiko odigrali predstavo domačina Toneta Partljiča Kandidatka Ditka in šofer. Predvolilna komedija se vrti okoli žensk v politiki in od moških strankarskih kolegov vsiljenih jim vlog "topovskega mesa" v strankah od leve do desne skozi tako imenovane ženske kvote, ki jih moški šefi strank dojemajo zgolj kot nujno zakonsko zlo. In se do svojih ženskih kolegic seveda tako obnašajo. A kandidatka Ditka (igra jo Vesna Šabeder) je iz drugačnega testa in jo svoji stranki pošteno zagode, pri tem ji nehote pomaga njen šofer Denis (Jože Kašman), ki jo vozi na strankarske dogodke in rad prepeva.

Komedija je tako ponovno navdušila zbrano občinstvo v dvorani večnamenskega centra v Pesnici, ki je z nakupom vstopnic prispevalo 930 evrov, ti pa se bodo nakazali na račun Društva prijateljev mladine Pesnica. V imenu društva je simbolično sredstva na odru prevzela predsednica Katja Črnčec, ki se je zbranim in domačemu kulturnemu društvu tudi zahvalila. V Društvu prijateljev mladine se intenzivno pripravljajo na nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin za šolsko leto 2022/23, zato so za vsak prispevek hvaležni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta