V Rušah bodo združili lokalne ponudnike

Špela Pokeržnik
07.08.2021 06:20
Ruški plac je Kmetijska zadruga Ruše poimenovala novo tržnico. Odprli jo bodo naslednji petek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na ploščadi pred Kmetijsko zadrugo Ruše bo prihodnji petek zaživela ruška tržnica.
Andrej Petelinšek

Kmetijska zadruga Ruše bo v središču mesta vzpostavila novo tržnico, ki bo več kot le trgovina na prostem, napovedujejo. Tako imenovani Ruški plac bo ponujal domače lokalne dobrote, ob tem pa bo tudi prostor, kjer se bodo ljudje srečevali, družili in sklepali nova poznanstva. Kot poslovno središče bo z novimi prodajnimi potmi okrepil lokalne pridelovalce in predelovalce živil.

"Lokalne tržnice vse bolj postajajo del naših nakupovalnih navad. Ljudje se zavedamo pomena zdrave hrane in lokalno pridelanih izdelkov. Ruše so bile brez tržnice več kot desetletje, zato je skrajni čas, da prebivalcem ponovno ponudimo možnost nakupa domačih, lokalno pridelanih in predelanih izdelkov," pravi Tomaž Jurše, predsednik Kmetijske zadruge (KZ) Ruše, in dodaja, da je cilj projekta spodbuditi lokalne pridelovalce in predelovalce k registraciji dejavnosti ter s tem k večji možnosti prodaje njihovih pridelkov in izdelkov. "Pred kratkim smo organizirali predavanje o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, kako začeti in kam se obrniti. Pri tem smo jim seveda pripravljeni tudi pomagati, kolikor lahko. Te projektne ideje se nanašajo tudi na mlade, ki jih želimo na podeželju in v lokalnem kmetijsko-živilskem sektorju vsaj obdržati, ali še bolje, navdušiti še nove, da se vključijo," še doda.

Tržnica Ruški plac bo odprta ob petkih med 13. in 18. uro na dvorišču Kmetijske zadruge Ruše, na Areški cesti 1. Premierno bo začela delovati v petek, 13. avgusta, ob 13. uri. "Na dan otvoritve bo še posebno pestro, saj se nam bodo po otvoritveni slovesnosti, ki bo ob 16. uri, pridružili Vražji muzikanti, obiskovalce pa bomo pogostili s čevapčiči iz naše mesnice Rušanka," še Jurše povabi na dogodek.

Andrej Petelinšek

Lokalni pridelovalci in ponudniki živilskih izdelkov bodo tako vsak petek popoldne lahko ponujali svoje dobrote. Pri tem pa morajo biti registrirani kot kmetija ali kot podjetje ter izpolnjevati vse predpisane standarde o prodaji. Prodaja na tržnici bo za ponudnike brezplačna, pojasnjuje predsednik KZ Ruše in dodaja: "Upamo, da se bo tržnica prijela med domačini. Če bo zanimanje za več tržničnih dni, jih bomo z veseljem organizirali. V načrtu je, da je ponudba lokalnih pridelkov in izdelkov stalna, želimo pa si, da nas občasno obiščejo in se predstavijo tudi kakšni rokodelci, food trucki, razne organizacije in društva."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta